10 grunner til Barcelona-fadese

Og fem grunner til Barca-jubel.

(Dagbladet.no) Marseille har klart det. Milan har klart det, det samme har Ajax, Juventus, Borussia Dortmund, Real Madrid, Manchester United, Bayern München, Porto og Liverpool: Avansert fra gruppespillet i Champions League sesongen etter de ble mestere.

I kveld risikerer Barcelona å bli den første tittelforsvareren som snubler.

Sjansen for det er absolutt til stede - for øyeblikket er Werder Bremen Tysklands beste lag, og kommer garantert til å selge seg dyrt på Nou Camp i kveld.

Vi ba tidligere toppscorer i Bundesliga og Frankfurt, Jørn Andersen, om å oppgi 10 grunner til at Werder Bremen avanserer i kveld.

Samtidig ba vi tidligere Celta Vigo- og Alaves-proff Dan Eggen om å gjøre det samme med Barcelona - men flere enn fem grunner klarte han ikke å hoste opp.

Derfor går Werder Bremen videre:

1. ALT Å VINNE

Andersen: - Psykologisk er det mye verre for Barcelona enn for Werder. Barcelona har mer å tape, og mer trykk på seg. Det vil være en skandale om tittelforsvareren ryker ut så tidlig.

MÅ VINNE: Uten seier mot Werder Bremen i kveld er Barcelona slått ut av Champions League, bare et halvt år etter at de ble mestere. I så fall skriver klubben historie - av det lite hyggelige slaget. Foto: AP
MÅ VINNE: Uten seier mot Werder Bremen i kveld er Barcelona slått ut av Champions League, bare et halvt år etter at de ble mestere. I så fall skriver klubben historie - av det lite hyggelige slaget. Foto: AP Vis mer

2. WERDERS MIDTSTOPPERE

Andersen: - Werder Bremen har midtstoppere på to meter hver i Mertesacker og Naldo. De er to tårn i midten, og det tror jeg vil være en fordel både defensivt og offensivt. Barcelona har ingen spillere som er så store, og slipper inn mye mål på dødballer. I tillegg er Klose meget god på hodet.

3. DEFENSIV ORGANISERING

Andersen: - Werder bør være bedre defensivt organisert, mens det kanskje er Barcelonas eneste svakhet.

4. WERDER I KJEMPEFORM

Andersen: - Bremen er for tida i veldig god form, og leder Bundesliga. I tillegg er de et meget godt bortelag. De legger seg ikke bakpå selv om de spiller borte, men forsøker å spille sitt eget spill.

5. VET HVORDAN RONALDINHO STOPPES

Andersen: - Da de spilte uavgjort 1-1 mot Barcelona i hjemmekampen, ble Ronaldinho fullstendig tatt ut av kampen av Tysklands landslagsback Clemens Fritz. Det blir nok litt vanskeligere på bortebane, men Fritz er en utmerket markeringsspiller.

10 grunner til Barcelona-fadese

6. BARCA ER UTEN ETO\'O

Andersen: - Uten Eto\'o har ikke Barcelona noen skikkelig toppscorer. Erstatteren, Gudjohnsen, er ikke av samme klasse.

7. WERDER HAR KLOSE

Andersen: - Miroslav Klose er en av verdens beste spisser i øyeblikket. Jeg kan ikke se mange som er bedre enn ham. Han er toppscorer i Bundesliga etter denne helga, og scorer mål hele tida.

8. TAKTISK KLOKHET

Andersen: - Werder spiller 4-4-2 med diamant på midten, mens Barcelona spiller 4-3-3. Werder er helt sikkert innstilt på å stanse de raske framspillene, og vil forsøke å tvinge Barcelona ut mot sidene. Barcelona er ikke så gode når de ikke får spilt den hurtige fotballen sin.

9. BARCA HAR SVAKHETER

Andersen: - Barcelona har ikke gode nok sidebacker, og forsvaret holder til tider dårlig sammen. Det er tidvis stor avstand i det bakerste leddet. Zambrotta spiller ikke like bra i Barcelona som han gjorde i Juventus.

10. UNDERVURDERING

Andersen: - Det er mange som mener Werder Bremen ikke har noen sjanse i det hele tatt, og jeg tror faktisk flere i Barcelona undervurderer dem litt selv om det er en viktig kamp. Det er i så fall fordel Bremen.

Derfor går Barcelona videre

1. HJEMMEBANE

Eggen: - Barcelona har hjemmebane i en avgjørende kamp, og da tror jeg ikke helt på at de misser. Nou Camp er fantastisk å spille på, stemningen er sjeldent helt vill, men det er som regel fullsatt og selve stadion er spektakulær.

2. ER BEST

Eggen: - Barcelona er det beste laget i Champions League, generelt sett. De har den beste spillestilen, det største potensialet og den bete spillerstallen.

3. RUTINEN

Eggen: - Barca har masse rutine og erfaring fra Champions League. De er vant med å kjempe om finaleplass.

4. RONALDINHO

Eggen: - Denne kampen er stor og viktig, og da tror jeg Ronaldinho vil stå fram. Det går stadig lengre tid mellom hver gang han briljerer, men han har bare blitt bedre de siste ukene. Han vil se sitt snitt til å vise at han er den største i kveld.

5. KLOKE SPILLERE

Eggen: - Hvis jeg ikke tar helt feil, har Barcelona en snittalder som er en del høyere enn Werder Bremen. Det vil kunne hjelpe dem, ettersom de har mer turnerings- og yrkeserfaring.

<B>COOL</B>: Ronaldinho så ut som en hiphoper på gårsdagens pressekonferanse.
<B>TROR PÅ TØFF KAMP</B>: Jørn Andersen ser mange årsaker til at Werder Bremen går videre i Champions League på bekostning av Barcelona i kveld. Men innerst inne håper han på Barca-seier. - Barcelona er et lag jeg liker veldig godt, så det er litt vanskelig å holde med Bremen, sier han.
<B>TROR PÅ BARCA</B>: Dan Eggen, her i aksjon for Alaves, tror Barcelona gjør jobben og slår Werder Bremen i kveld.