«10. mai spilles finalen i UEFA-cupen. Jeg bare sier det.»

En offensiv, men sjølkritisk Per-Mathias Høgmo oppsummerer sesongen. Og ambisjonene for neste år er skyhøye.

LYON (Dagbladet): Allerede fredag ankom Rosenborg den franske gourmetbyen. På Hilton Lyon har konferanserommene blitt brukt til å spikre menyen som skal sørge for at trønderne kommer tilbake på toppen i norsk fotball. Da er det like så greit å starte sesongen 2006 med morgendagens Champions League-kamp mot klasselaget Lyon.

-  Sammen med Barcelona er Lyon det mest formsterke laget i Europa. For oss er det viktig å gjøre en god prestasjon i forhold til at vi har UEFA-cupkamp 15. februar. Den vil også kunne gi oss viktige rankingpoeng i forhold til neste Champions League-kvalifisering, sier Per-Mathias Høgmo til Dagbladet fra en firestjerners resepsjonsofa på Hilton.

Slurv

Og han beveger ikke et øyebryn når han sier «neste Champions League-kvalifisering».

-  Ja, Rosenborg skal tilbake til Champions League. Vi har et brennende ønske om det, sier Høgmo, før han endelig hever et øyebryn. 42 baklengsmål i Tippeligaen gir grunn til det. Og for Høgmo var nettopp forsvarsspillet første post på programmet da han tok over i august.

-  Vi har tatt et langt steg, men vi har fortsatt mye å gå på. Det går på ansvarliggjøring av den enkelte. En Rosenborg-spiller skal klare seg en-mot-en. Punkt to er at hvis vi blir bedre mann-mot-mann så gjør det tingene enklere for kollektivet. Et bedre forsvar gir bedre angrepsspill. Men fortsatt er det spillere som slurver, mener Høgmo.

UEFA-cupfinale

Det klassiske rosenborgske angrepsspillet som bølget over motstanderne til 13 strake seriegull, var stort sett fraværende i trøndernes dårligste ligasesong siden 1983. Men Høgmo mener den positive høstsesongen med Champions League, UEFA-cup-plass og fornyet kontrakt har vist at ikke alt er glemt.

 TROSS ALT FOTBALL:  -  RBK har hatt stor framgang på anlegg- og markedssiden. Jeg vil ha sport i fokus. Det er den Rosenborg lever av. Alle i Rosenborg er støtteapparat for laget, sier Per-Mathias Høgmo to dager før møtet med Lyon. Foto: Tom E. Østhuus
TROSS ALT FOTBALL: - RBK har hatt stor framgang på anlegg- og markedssiden. Jeg vil ha sport i fokus. Det er den Rosenborg lever av. Alle i Rosenborg er støtteapparat for laget, sier Per-Mathias Høgmo to dager før møtet med Lyon. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Jeg ønsket å hente fram den klassiske Rosenborg-stilen. Jeg kjenner igjen RBK nå, men stilen må videreutvikles, sier Høgmo som har gitt spillerne individuelle treningsprogram som skal følges fram til spillerne møtes igjen 3. januar. Da skal også spillerne form måles ved den nye medisinlab\'en på Trondheim.

-  Årets sesong får konsekvenser. Men fortsatt gjenstår en del tiltak som skal settes inn. Tilbake til toppen skal vi. Nå har vi spikret opplegget fram til seriestart, sier Høgmo og legger til med et glis.

-  10. mai spilles finalen i

UEFA-cupen. Jeg bare sier det.