10 mann - ett poeng: - Ikke døm oss nå, sier VIF-trener Tom Nordlie

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga-Stabæk 0-0. - Vi er på etterskudd når det gjelder poeng, men det bekymrer meg ikke så veldig, sier VIF-trener Tom Nordlie. - Jeg støtter meg til han som sa at det lønner seg å lede til slutt.

Mot Stabæk kjempet Vålerenga sjølrespekten tilbake med 10 mann etter en klønete utvisning av Joachim Walltin rett før pause. Tom Nordlie mente selvfølgelig at dommeren var den mest klønete og fikk et spontant raserianfall. Og litt rett hadde han fordi Walltins reaksjon mot Andrh Flem kunne vært unngått.

Hvis dommeren hadde blåst frispark til Vålerenga i situasjonen forut for Walltins idioti.

- Jeg var ikke så forbanna som jeg så ut, sier Tom Nordlie. Og lar det ligge. Og ikke gidder han å henge seg opp i det faktum at Vålerenga er råtne framover heller. Fordi det ble en forsvarskamp.

- Gi oss litt tid

Og Nordlie fortsetter som om det er puttet på penger:

- Ikke døm oss nå. Gi oss litt tid. For jeg tror ærlig og oppriktig at den innsatsen som ble lagt ned for dette poenget kan være et vendepunkt for Vålerenga.

Og:

- Jeg har hørt at det er veldig moro å vinne i Bergen.

Dit drar Vålerenga til onsdag - uten angrepspill. Det ser i hvert fall ut til å være totalt fraværende. For valgene som blir tatt er stort sett feil. Sjøl om Nordlie terper på det hele tida.

- Den vanskeligste delen av fotball er det som foregår foran motstanderens mål. Men ja _ vi gjør mange feil valg, sier Nordlie.

Stabæk burde vunnet

Poenget mot Stabæk sendte Vålerenga ned på 13. plass på tabellen. Tom Nordlie bryr seg ikke om det heller.

- Gudskjelov er det andre som regner tabellen for oss. Det eneste jeg har å si til plasseringa er at det er 26 kamper igjen.

Stabæk burde slått Vålerenga på Ullevaal. De hadde nemlig sjanser nok til å gjøre det. Men samtidig kunne de tapt i sin offensive iver med 11 mot 10. Hvis Vålerenga hadde vært i nærheten av å slå en presis pasning på en av de mange og store overgangsmulighetene etter pause.

- Klart vi skulle tatt alle tre poengene, sier Petter Belsvik. - Sjøl burde jeg scoret minst ett mål.