10 minutter unna sjokkseier mot Inter

Lille Famagusta rystet Serie A-giganten.

Ti minutter før slutt nikket Julio Cruz inn målet som berget ett poeng for Inter i mesterligakampen mot Anorthosis Famagusta.

Den kypriotiske klubben var nær en historisk seier med ledelse 3-2 etter svært gavmildt forsvarsspill av den italienske seriemesteren på ferieøya.

Mario Balotelli (på keeperretur etter Zlatan Ibrahimovics frispark) og Marco Materazzi ga Inter ledelsen to ganger i første omgang, men svake klareringsnikker fra Nicolas Burdisso og Esteban Cambiasso ga Cedric Bardon og Georgios Panagi sjansen til å utligne hver sin gang.

I annen omgang tabbet Burdisso seg ut igjen, og Nikolaos Frousos skjøt hjemmelaget i ledelse.

Inter ville med seier ha sikret plass i åttedelsfinalen, men i stedet måtte laget kjempe for å unngå tap. José Mourinho gjorde tre bytter i det 57. minutt, og en av innbytterne scoret 3-3-målet.

Cruz nikket inn Balotellis frispark og nektet hjemmelaget seier, men Anorthosis-fansen jublet likevel som om klubben deres hadde vunnet. Med uavgjort er laget på 2.-plass, tre poeng bak Inter men ett foran Panathinaikos som er motstander i siste runde.

Werder-smell

Om tre uker tar Anorthosis imot Werder Bremen, som er sist etter 0-3-tap hjemme mot Panathinaikos tirsdag. Vangelis Mantzios, Giorgios Karagounis og Alexandros Tziolis scoret for grekerne.

- Vi har ikke alltid hatt hellet på vår side, men i dag hadde vi det. Vi kontret også meget bra, sa Panathinaikos-trener Henk Ten Cate.

- Vi gjorde ingenting av det vi skulle. Vi mislyktes fullstendig, klaget Werder-trener Thomas Schaaf.

(NTB)

NÆR SENSASJON: Kypriotiske Anorthosis Famagusta hadde mektige Inter på gaffelen, men greide ikke å holde 3-2-ledelsen helt inn. Foto: AP
NÆR SENSASJON: Kypriotiske Anorthosis Famagusta hadde mektige Inter på gaffelen, men greide ikke å holde 3-2-ledelsen helt inn. Foto: AP Vis mer
<B>SENDTE INTER I LEDELSEN:</B> Marco Materazzi sendte Inter i en oppskriftsmessig 2-1-ledelse i 1. omgang, men utover i kampen fikk de tøffere motstand enn mange hadde ventet.