10 overganger vi venter på

Det er ei uke igjen til overgangsvinduet i Premier League stenger. Den uka kan ha stor påvirkning på stjerneovergangene i Europa. Flere av de største stjerne vil bort.

USIKKER FRAMTID: Paul Pogba, her fra kampen mot Kristiansund i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
USIKKER FRAMTID: Paul Pogba, her fra kampen mot Kristiansund i Oslo. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Mens Premier Leagues overgangsvindu stenger natt til fredag 9. august, kan andre storklubber i Europa handle til slutten av august.

Likevel vil den enorme TV-avtalen i Premier League, og midlene klubbene har tilgjengelig, påvirke flere av overgangene i august.

Det gjør igjen at mange av klubbene har det travelt. Her kommer en liste over 10 overganger som kan komme den nærmeste tida.

Paul Pogba

Pogba har lenge blitt ryktet til Real Madrid og Juventus, og han gjorde det selv klart etter forrige sesong at han godt kunne tenke seg nye utfordringer.

- Real Madrid er en av de største klubbene i verden. Jeg har alltid sagt at det er en drømmeklubb for alle spillere, sa Pogba for ei stund tilbake, ifølge BBC.

Paul Pogbas agent, Mino Raiola, har gitt enda større hint om at Pogba vil bort fra den engelske storklubben.

- Alle vet at Pauls vilje er å dra. Vi er i gang med å få til det. Alle vet hva Pogba føler, sa Raiola ifølge The Times.

Denne helga gjorde Manchester United-sjef Ole Gunnar Solskjær det klart at franskmannen blir i klubben:

- Han blir. Det er det ingen tvil om, sa nordmannen.

Gareth Bale

Lenge har det vært snakket om at Real Madrid kan utløse en dominoeffekt som sprer seg over hele Europa. De himmelhvite har brukt enorme summer i sommer, men skal være interessert i å forsterke midtbanen med enten Paul Pogba eller Christian Eriksen. Men skal det skje, må de selge James Rodríguez eller Gareth Bale.

Zidane gjorde det, ifølge The Sun, klart at Bale aldri kommer til å spille for klubben igjen, men waliseren har sagt nei til en fluktrute til Asia.

Kommer det til å skje noe?

Neymar

Det har vært en rekke kontroverser rundt den brasilianske stjerna i vår. Rykter skal ha det til at Neymar har fått nok av livet i den franske hovedstaden, og det virker som PSG vil bli kvitt driblefanten.

Så langt har ingen bitt på kroken. PSG hentet Neymar for rundt to milliarder for to sesonger siden, og skal ikke være villige til å slippe ham på billigsalg.

Hvem har egentlig råd til å hente ham? Det har blitt snakket om en retur til Barcelona eller Real Madrids stjernegalleri, men begge klubbene har allerede brukt milliardbeløp på overganger.

Philippe Coutinho

Var storartet i Liverpool, men har slitt med å passe inn i Barcelona. I fjor ble han buet ut flere ganger av eget publikum, og det hele gikk så langt at Lionel Messi måtte ut og be fansen skjerpe seg etter 3-0 seieren over Liverpool på Nou Camp.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har sagt at han ikke vil hente tilbake spilleren, men det blir snakket om en byttehandel mot Neymar. Garantert flere klubber som lurer i sivet.

USIKKER: Philippe Coutinho. Foto: NTB Scanpix
USIKKER: Philippe Coutinho. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Leroy Sané

Den tyske lynvingen ble vraket fra VM-troppen i fjor, men slo tilbake med tidvis storspill for Manchester City i fjor. Har en tøff kamp om plassen i laget, og Bayern München har vært interessert i å gi ham en mer ledende rolle i laget.

The Telegraph meldt fredag at Sané vil bort, og ryktene om en overgang har intensivert seg, City skal ønske å forlenge kontrakten til Sane, som går ut i 2021, men er villige til å selge til riktig pris.

- Jeg vil bare ha spillere som vil være i klubben, men han fortalte meg ingenting. Vi vil at han skal bli, og tilbydde han en ny kontrakt. Det så bra ut for noen måneder siden, men nå ser det annerledes ut, sa Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

KAN DRA TIL TYSKLAND: Leroy Sané. Foto: NTB Scanpix
KAN DRA TIL TYSKLAND: Leroy Sané. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bruno Fernandes

Solskjær dro ifølge The Sun rett til krisemøte etter kampen mot Kristiansund i Oslo. Der var Bruno Fernandes en av dem som ble diskutert.

Nylig sirkulerte det rykter om at United hadde lagt inn et bud og var i forhandlinger med Fernandes.

En talsperson fra Sporting Lisboa stemplet derimot rapportene som løgn i et intervju med RTP tidligere i uka, men mye kan skje mot slutten av overgangsvinduet.

Denne helga kom også Tottenham på banen. Fernandes har ifølge Daily Mail sagt at han vil til London-klubben.

SOLSKJÆR-KJØP? Bruno Fernandes.
SOLSKJÆR-KJØP? Bruno Fernandes. Vis mer

Donny van de Beek

Flere av Ajax-ungguttene tok Europa med storm i vår. Tottenham snøt dem for Champions League-finale i semifinalens siste minutt, og nå er de europeiske storklubbene i ferd med å raske til seg flere av klubbens framtidige stjerner.

Matthijs de Ligt er klar for Juventus, mens Frenkie de Jong signerte for Barcelona. Nestemann på lista er Donny van de Beek, og han blir blant annet sterkt lenket til Real Madrid.

STERKT ØNSKET: Donny van de Beek. Foto: NTB Scanpix
STERKT ØNSKET: Donny van de Beek. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Paulo Dybala / Romelu Lukaku

Ifølge flere troverdige journalister, har Paulo Dybala blitt informert om at han ikke lenger er ønsket i Juventus.

Dermed peker alle piler mot England og Manchester United. Det meste tyder derfor på at det er duket for en gigantisk handel mellom Manchester United og Juventus.

Rapportene tilsier at United sender Romelu Lukaku til den italienske storklubben, og at argentinske Paulo Dybala går den andre veien. Lukaku skal allerede være enige med Juventus, mens det er Dybala det nå står på.

Mauro Icardi

Det har vært mye bråk rund Inter-spilleren de siste åra. Han ble strippet for kapteinsbåndet, har vært involvert i flere utenomsportslige hendelser og han ble fordømt av egne fans etter dristige bilder med kona/agenten.

Icardi vil til en ny klubb. Roma og Juventus skal være interesserte.

Hvem tar sjansen?