10 punkter som skal gjøre Molde til et topplag

Moldes spillere, ledere, trenere og sponsorer satt onsdag kveld i møte etter to sjokktap med 0- 3 mot Moss og 1- 6 mot Stabæk. Sammen gikk de gjennom hvilke punkter klubben må forbedre for å bli norges beste lag.

Dagbladet har snakket med administrerende direktør Jens Petter Storetvedt, sportslig leder Olav Boksasp og eks-kaptein Knut Anders Fostervold. Alle tre avkrefter at det var et oppvaskmøte klubben hadde etter sjokktapet.

- Du kan bare ringe og sjekke Scandic hotell på Høvik. Vi hadde avtalt dette på forhånd, sier Storetvedt til Dagbladet.

Møtet gikk ut på å finne de forbedringskravene klubben må gjennom for å bli best i Norge.

1. Mer seriøse spillere

DET BETYR: Alle spillerne må gå i seg selv, og oppføre seg som toppidrettsutøvere 24 timer i døgnet. Er spillerne for lenge oppe om kvelden? Spiser de riktig? Påvirker utenomsportslige ting for mye?

2. Spillerne må hente ut marginene

DET BETYR: - Har spillerne mulighet til å trene mer i løpet av hverdagen så skal vi gjøre det, sier Fostervold.

3. Mentalt flinkere spillere

DET BETYR: - Spillerne må gå i seg selv og finne ut hvorfor de ikke lykkes på banen, sier Boksasp.

4. Bedre samhandling på banen

DET BETYR: - Vi har mange dyktige enkeltspillere, men det nytter lite når samhandlingen i laget ikke fungerer. Vi må finne ut hvordan vi skal få tilbake samhandlingen, sier Fostervold.

5. Fem prosent bedre

DET BETYR: Molde fotballklubb er dyktige på mange områder, men kan bli ennå bedre. Hvordan skal klubben få ut de siste fem prosentene på hvert enkelt område?

6. Hvordan vinne jevne kamper?

DET BETYR: Molde har fem seire, fem uavgjorte kamper og to tap i årets sesong. Hvordan skal klubben avgjøre de jevne kampene til sin fordel?

7. Hva kan støtteapparatet gjøre?

DET BETYR: Hvordan kan administrasjonen jobbe for å legge forholdene best mulig til rette for spillerne?

8. Hvordan forbedre målforskjellen?

DET BETYR: - Det er for enkelt å si at vi skal score mer og slippe inn mindre. Vi må finne ut hvordan vi skal gjøre det, sier Storetvedt.

9. Få ut potensialet

DET BETYR: - Vi har flere spillere med stort potensial, men vi må finne ut hvordan vi skal få ut dette potensialet, sier Fostervold.

10. Riktig fokus og hardt arbeid

DET BETYR:- Vi må være hundre prosent fokuserte på det vi skal gjøre på jobben. Dessuten må vi legge ned hardt arbeid for å lykkes, sier Fostervold.