Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- 10 supermodeller ventet på oss

Den tidligere Arsenal-helten Pascal Cygan avslører et forsøk på å lure spillerne i Champions League.

FLY HØYT: Pascal Cygan, her i duell sammen med lagkaerat Emmanuel Eboue. Foto: NTB Scanpix
FLY HØYT: Pascal Cygan, her i duell sammen med lagkaerat Emmanuel Eboue. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For et Arsenal som sliter i motbakke med ekstra tung sekk, stein i glatte sko og gjenglemt matpakke, er det sikkert godt å kunne mimre litt i disse dager.

Arsenal har sjeldent vært så gode som de var tidlig på 00-tallet. Sesongen 2003-04 er først og fremst kjent for at Arsenal gikk ubeseiret gjennom Premier League.

I troppen hadde Arsène Wenger klubblegender som Sol Campbell, Dennis Bergkamp, Freddie Ljungberg, Robert Pires og Thierry Henry - for å nevne noen.

PÅ TV: Trippel Ballon d'Or-vinner Marco van Basten er i trøbbel etter å ha sagt «Sieg Heil» på direktesendt TV. Vis mer

Avslører grep

I tillegg til et drøss av vanvittig gode spillere, hadde Arsenal også kulthelten Pascal Cygan. Han må være en av de minste kjente av «The Invincibles», men fansen trykket den litt trege, noe arrogante og skallede franskmannen til sitt bryst, spesielt i åra etter at han dro fra klubben.

Og nå avslører Cygan en hittil ukjent historie fra det magiske Arsenal-året.

Høsten 2003 møtte Arsenal Lokomotiv Moskva i Champions Leagues gruppespill. Kampen endte for øvrig 0-0, men det var det som skjedde før vekker oppsikt.

Til La Voix du Nord, gjengitt i Daily Mail forteller franskmannen om den spesielle oppladingen.

Eller, tilbudet om alternativ opplading:

- Da vi ankom hotellet de skulle sove på kvelden før oppgjøret, ventet «tilfeldigvis» ti supermodeller på oss inne i hotellets lobbybar. De var umulige å unngå, forteller franskmannen.

Han fortsetter:

- Vi fikk seinere vite at de var der for å «slite oss ut» natta før kampen, sier Cygan.

Men Arsenal tapte ikke kampen, og så vidt Cygan kan huske, så var det ingen av spillerne som var dumme nok til å gå i fella. Cygan forteller at spillerne var veldig påpasselige på den tida, siden en rekke av historiene om spillernes privatliv endte opp i tabloidavisene.

Celine Dept fra Belgia er kjent for fotballtriksing og stunts i sosiale medier, og her går det utover kjæresten... Vis mer

La opp

Arsenals Champions League-drøm endte for øvrig brått med et kvartfinaletap mot Chelsea det året. José Mourinhos Porto vant turneringen.

Og vår franske mann Cygan fikk femten kamper fra start i 03-04-sesongen. Han ble i klubben i to år til før han gikk videre til Villareal og Cartagena. Cygan la opp i 2011, 37 å gammel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media