Ezinne Okparaebo på pressekonferansen før Bislett Games.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
Ezinne Okparaebo på pressekonferansen før Bislett Games. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- 10-tallet er det magiske for en sprinter

Men Ezinne vil egentlig ikke snakke om tider.

(Dagbladet): Ezinne Okparaebo har lagt bak seg et 2013 der en plagsom skade i en tå hemmet henne. Dermed fikk hun aldri forbedret den personlige rekorden på 100 meter på 11,10 sekunder fra OL-semifinalen i 2012.

Nå er hun ikke lenger plaget av skaden i treningsarbeidet, og håper på en god sesong. Men akkurat tider vil hun ikke snakke så mye om.

- Jeg er veldig sikker på at det går riktige veien i år. Denne seongen har jeg fokus på å kose meg. Ikke stresse eller tenke på tider, bare løpe, sier hun under pressekonferansen i forkant av Bislet Games i morgen.

Overfor Dagbladet utdyper sprinteren:

- Jeg bare merker at jeg må finne gleden. Selvfølgelig ønsker jeg gode tider, jeg ønsker å komme ned på titallet, jeg tror jeg er kapabel til det. Men dersom jeg blir fokusert på det, kommer jeg til å binde meg. Jeg vil bare ha det gøy, kose meg og vise meg fram til det norske folk.

Drømmen om 10-tallet For å løpe 100 meter på under 11 sekunder er et mål - selv om hun ikke vil ha fokus på tall og tider.

- Jeg håper på 10-tallet. Som sprinter er jo det det magiske. Jeg tror på det én dag, jeg tror jeg kan nå 10-tallet - definitivt.

- Kan du nå det allerede i år?

- Jeg vet ikke. Det er vanskelig å si.

For halvannen uke siden vant hun et stevne i tyske Weinheim med finaletida 11,25.

- Det ga en indikasjon på at jeg har gjort et veldig bra treningsarbeid. Jeg vil ikke påstå at jeg er helt i form ennå. Jeg håper det kommer enda bedre tider utover i sesongen, sier hun.

Plaget av forkjølelse Lørdag varslet Okparaebo en forkjølelse i anmarsj via Twitter-kontoen sin.

«Senga er min venn akkurat nå. Forhåpentligvis blir jeg kvitt dette fort!»

Tre dager seinere - og dagen før Bislett Games - er hun ikke veldig lysten på å prate om sjukdom.

- Nei, altså. Jeg har på en måte tatt det rolig og ikke trent så mye. Det begynte på lørdag, men det er ikke noe jeg fokuserer på. I morgen må jeg bare se. Jeg er innstilt på å løpe fort. Det er ikke noe man kan gjøre noe med, og en forkjølelse er jo ikke det verste som kan skje. Jeg tenker ikke noe på det, vil egentlig ikke snakke så mye om det, sier hun.

- Men du har måttet droppe noen treningsøkter?

- Jeg skulle ikke ha gjort så mye uansett, så det passet egentlig bra.

De små tingene Når det nå skal handle om å kose seg og ha det moro med idretten, kan det være greit å ha et litt trøblete år som referanse.

- Man må ha noe motstand for virkelig å kjenne gleden når det går bra. Jeg tar i alle fall ikke noe for gitt. Når jeg har gjennomført en bra økt, blir jeg veldig glad og setter pris på at jeg faktisk har gjennomført uten plager eller noe. Jeg tror man lærer å sette pris på de små tingene man ikke tenkte så mye på før, sier Ezinne.

Selv om hun ikke vil snakke om tider og sånt, må vi jo spørre om hun tror det vil gå fortere på Bislett enn 11,25 fra Weinheim forrige helg.

- Det håper jeg selvfølgelig. Når jeg står på startstreken, så er det selvsagt alltid et mål at det skal gå fortere, smiler Okparaebo.