100 000 kr i bot for Lyn

For regnskapsrot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lyn har unnlatt å føre inntekter og utgifter i regnskapet for klubben. Det er ikke i henhold til Norges Fotballforbunds lov, og klubben er derfor ilagt en bot på 100.000 kroner.

NFF mener at klubben har brutt regnskapsbestemmelsene til forbundet i årene 2004 og fram til 2006. I denne perioden førte klubben kun medlemskontingenter inn i regnskapet. Dermed viste regnskapet at klubben hadde hatt inntekter på 41.950 og 41.543 i 2004 og 2005. Kostnadene begge år var satt til null.

Kostnader og inntekter knyttet til arbeidsgiveransvaret og overgangsaktivitet i de to årene forekom ikke i regnskapene til FC Lyn Oslo, men de var ført i regnskapet for det samarbeidende selskapet, FC Lyn Oslo AS.

I henhold til NFFs regelverk skal klubbens regnskap omfatte alle inntekter og utgifter, da også all økonomisk aktivitet i forbindelse med spilleroverganger og lønn til spillere og trenere.

Forbundsstyret i NFF anmeldte i september 2006 FC Lyn Oslo for mangelfull regnskapsføring for årene 2004 og 2005, og innstilte på en bot på 250 000 kroner.

- Etter en totalvurdering fant vi at boten kunne settes til 100 000 kroner, sier leder i Doms- og sanksjonsutvalget i NFF, Frode Grotmol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer