Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

100 000 kr i bot for Lyn

For regnskapsrot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyn har unnlatt å føre inntekter og utgifter i regnskapet for klubben. Det er ikke i henhold til Norges Fotballforbunds lov, og klubben er derfor ilagt en bot på 100.000 kroner.

NFF mener at klubben har brutt regnskapsbestemmelsene til forbundet i årene 2004 og fram til 2006. I denne perioden førte klubben kun medlemskontingenter inn i regnskapet. Dermed viste regnskapet at klubben hadde hatt inntekter på 41.950 og 41.543 i 2004 og 2005. Kostnadene begge år var satt til null.

Kostnader og inntekter knyttet til arbeidsgiveransvaret og overgangsaktivitet i de to årene forekom ikke i regnskapene til FC Lyn Oslo, men de var ført i regnskapet for det samarbeidende selskapet, FC Lyn Oslo AS.

I henhold til NFFs regelverk skal klubbens regnskap omfatte alle inntekter og utgifter, da også all økonomisk aktivitet i forbindelse med spilleroverganger og lønn til spillere og trenere.

Forbundsstyret i NFF anmeldte i september 2006 FC Lyn Oslo for mangelfull regnskapsføring for årene 2004 og 2005, og innstilte på en bot på 250 000 kroner.

- Etter en totalvurdering fant vi at boten kunne settes til 100 000 kroner, sier leder i Doms- og sanksjonsutvalget i NFF, Frode Grotmol.

Grotmol understreker at det i skjerpende retning ble lagt vekt på at klubben ikke fulgte opp pålegg gitt av NFF både i 2005 og 2006. I formildende retning ble det lagt vekt på at klubben ikke har unndratt penger, og at det heller ikke foreligger forsøk på å skjule noe.

(NTB)

REGNSKAPSROT:
NFF mener Lyn har brutt regnskapsbestemmelsene til forbundet i årene 2004 og fram til 2006. Lyn har unnlatt å føre inntekter og utgifter i regnskapet for klubben. Foto: Kristin Svorte
REGNSKAPSROT: NFF mener Lyn har brutt regnskapsbestemmelsene til forbundet i årene 2004 og fram til 2006. Lyn har unnlatt å føre inntekter og utgifter i regnskapet for klubben. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!