100 000 møtte fram til Citys triumfferd

Lyseblå fest i Manchester i kveld.

HELTEN: Sergio Agüero har scoret 23 ligamål i sin debutsesong i Premier League, og det viktigste målet av dem alle ble satt inn tre minutter på overtid mot QPR i går. Her viser argentineren fram Premier League-trofeet for City-fansen. Foto: Agüeros Twitter-profil
HELTEN: Sergio Agüero har scoret 23 ligamål i sin debutsesong i Premier League, og det viktigste målet av dem alle ble satt inn tre minutter på overtid mot QPR i går. Her viser argentineren fram Premier League-trofeet for City-fansen. Foto: Agüeros Twitter-profilVis mer

(Dagbladet): Feirende fotballspillere på en åpen dobbeltdekker gjennom bygatene har vanligvis vært forbeholdt den røde delen av Manchester.

Men United-fansen gjør trolig klokt i å holde seg innendørs i kveld - om de da ikke har lyst til å se erkerivalens triumfferd på nært hold.

Manchester Citys første ligagull på 44 år innebærer selvfølgelig en bussparade der Premier League-trofeet vises fram for sulteforede supportere. Riktignok gjennomførte City en parade i fjor også, da de vant FA-cupen og det berømte nedtellings-banneret på Old Trafford måtte fjernes en gang for alle.

Dette er imidlertid langt gjevere - noe det solide frammøttet fortalte sitt tydelige språk om. Ifølge Manchester Evening News har rundt 100 000 mennesker møtt fram for å følge pokalens ferd gjennom gatene.

Paraden startet midt i sentrum ved rådhuset i Manchester, der lyseblå konfetti regnet ned over spillerne og de mange tusen frammøtte. En video med høydepunkter fra sesongen ble spilt av på storskjerm, før manager Roberto Mancini tok ordet og takket for støtten.

De fleste spillerne var på plass, med to unntak: Yaya Toure og Mario Balotelli. Sistnevnte skal ha reist hjem til Italia. 

Bussen var dekorert med et stort bilde av jublende spillere og budskapet «together».

BLE HYLLET: Rio Ferdinand har klaget på at det har vært flere City-fans enn vanlig i bybildet i Manchester denne sesongen. I kveld farget de byen lyseblå - ifølge lokalavisa var de over 100 000 i tallet. Foto:  EPA/PETER POWELL
BLE HYLLET: Rio Ferdinand har klaget på at det har vært flere City-fans enn vanlig i bybildet i Manchester denne sesongen. I kveld farget de byen lyseblå - ifølge lokalavisa var de over 100 000 i tallet. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

I 19.30-tida begynte spillerne å poste bilder fra paraden Twitter. Sergio Agüero, overtidshelten fra i går, var den ivrigste og poserte stolt med Premier League-trofeet.

Argentineren har levert en stor debutsesong i England og leverte også varene da laget trengte ham som mest. 2-2 mot Queens Park Rangers i går ville vært et elendig resultat for Manchester City.

3-2 var et fantastisk resultat - og hvem andre enn Agüero smatt gjennom tre minutter på overtid og banket ballen i korthjørnet fra 7-8 meters hold.

Kanskje var det begynnelsen på en storhetstid for City - manager Roberto Mancini har i hvert fall store planer om å beholde hegemoniet i Manchester og England i årene som kommer.

Kanskje lykkes de også i Europa også, etter å ha blitt slått ut i gruppespillet av Champions League denne sesongen.

- Vi må bli bedre. Champions League er en veldig vanskelig konkurranse, du må ha flaks og være i god form i februar. Men jeg tror vi kan gjøre det bra neste år, sier italieneren ifølge The Guardian.

- Det er ikke lett, fordi vi må kjempe mot storlag som United, Chelsea, Liverpool, Arsenal og Tottenham - men vi har jobbet godt de siste to årene, og om vi fortsetter den gode jobben kan vi ha en stor framtid. Jeg er veldig glad, fordi det å bli ligamester i England er det største i Europa. Premier League er fantastisk og jeg er veldig glad for å være her.

KAPTEINEN LØFTET TROFEET: Vincent Kompany har vært en gigant i City-forsvaret denne sesongen, og løftet pokalen foran Manchesters rådhus. Foto:  EPA/PETER POWELL
KAPTEINEN LØFTET TROFEET: Vincent Kompany har vært en gigant i City-forsvaret denne sesongen, og løftet pokalen foran Manchesters rådhus. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer