100 000 ned i lønn

Ledelsen i Molde forsøker å få med spillerne på et lønnskutt på rundt 10 prosent.

For de best betalte kan dette utgjøre nærmere 100000 kroner.

Ifølge Molde-avisa Romsdals Budstikke ønsker klubbledelsen i Molde å spare inn rundt halvannen million kroner gjennom kutt i spillerlønningene.

Molde-spillerne lønnsbetingelser varierer fra drøye 200000 til nærmere en million kroner. Det betyr at klubbens best betalte spillere må ned nærmere 100000 kroner. Molde-ledelsen ønsker i utgangspunktet at spillerne går med på dette frivillig.

Ikke hovedtema

Fredag var lederen i NISO (norske idrettsutøveres sentralorganisasjon) Morgan Andersen i byen for å møte spillerne. Han hadde først et møte med spillerne i plenum, før han hadde individuelle samtaler inne på hotellrommet.

Andersen ønsker å dempe dramatikken i denne saken, og hevder at et eventuelt lønnskutt ikke var noe hovedtema i samtalene med Molde-spillerne.

Vanskelig

- Jeg var der av flere årsaker. Vi snakket generelt om både tariffavtaler, det nye overgangssystemet, pensjonsordninger og forhandlingsteknikk, sier Andersen til Dagbladet.

Han påpeker at han har hatt tilsvarende møter med flere andre norske klubber.

- Det skjer store forandringer i Fotball-Norge, og det kan være vanskelig å holde oversikten, sier Andersen.

Utenlands

Han ønsker ikke å svare konkret på spekulasjonene om at Molde-ledelsen vil ha med spillerne på et såpass drastisk lønnskutt, men sier at det er «litt overdrevet».

- Uansett skjer det ikke noe utvikling i denne saken før 17. april, sier Andersen - som vil oppholde seg utenfor landets grenser fram til da.

Molde-direktør Espen Silseth har tidligere uttalt at lønnskutt er aktuelt for å bedre den økonomiske situasjonen i klubben.