Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

100 000 sjekket Alsgaards treningsdagbok, i september ble det plutselig stille

- Måtte ta pause.

LOVER INNSYN IGJEN: Thomas Alsgaard har mange trofaste lesere av treningsdagboka. For tiden er det pause, men så fort han er i form igjen, kommer oppdateringer. Foto: Endre Vellene
LOVER INNSYN IGJEN: Thomas Alsgaard har mange trofaste lesere av treningsdagboka. For tiden er det pause, men så fort han er i form igjen, kommer oppdateringer. Foto: Endre Vellene Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): I januar 2011 gikk da semipensjonerte Thomas Alsgaard inn til en sensasjonell NM-bronse på 15 kilometer klassisk, omtrent rett fra kommentatorplass hos NRK.

At Alsgaard kunne parkere store deler av landslagseliten kom som et lite sjokk for mange, men da Dagbladet gikk veteranens treningsdagbok i sømmene like etter, forsto man foranledningen bedre: 890 kilometer med trening de første 24 dagene av måneden fortalte mye om det.

I tida etter prestasjonen eksploderte interessen for Alsgaards treningsdagbok, og nesten 100 000 var innom for å lese i løpet av de 30 første timene etter NM-løpet.

Sånn har det fortsatt, og Alsgaard har lojalt og jevnt og trutt oppdatert dagboka. Til i september i år: Da ble det plutselig stille. 16. september kom det siste innlegget:

«Rulleski fra Fossum til Sørkedalen. La inn 6 max-drag a 45 sekunder. Bra respons etter lang sykdomsperiode»

- Jeg har mistet litt motivasjonen på det, forklarer Alsgaard til Dagbladet.

- Det blir mye negativt fokus. Det har handlet veldig mye om sykdom de siste tre månedene, og masse folk ringer, folk jeg møter, alle spørsmålene handler om det. Jeg fikk litt nok, og måtte få litt distanse til det, sier han.

Tilbudt kinesisk fjellvann For 41-åringens sykdom er langt fra noen hemmelighet, og det er mange som er interesserte.

Også interesserte i å hjelpe.

- Det er på godt og vondt. Det er veldig mye folk som tar kontakt, det tar jeg som et kompliment. Men det er også mange selgere som vil tilby produkter som er «det eneste som hjelper», selvfølgelig. Det er alt fra vann på flaske fra fjellene i Kina, som skal helbrede alt, det mest utrolige. Men så klart, jeg tar det som et kompliment at folk bryr seg, sier Alsgaard.

Kommer tilbake Han må stå over helgas renn i Beitostølen, og satser i stedet mot langløpsåpningen om et par måneder, og NM i slutten av januar. Han har stor tro på at sesongen fortsatt kan bli artig og suksessrik.

Da vil også treningsdagbokas trofaste lesere få være med på moroa.

- Jeg har hatt behov for en liten pause, legge bort sånne ting, og kjenne litt på dag etter dag. Så det er ikke noe hemmelig sånn treningsmessig. Så fort jeg kommer i gang igjen skal jeg oppdatere alt jeg gjør, og alle skal få del i min erfaring, sier Alsgaard til Dagbladet.

OVERSIKT: Slik ser treningsdagboka til Thomas Alsgaard ut en uke i september. Foto: Skjermdump
OVERSIKT: Slik ser treningsdagboka til Thomas Alsgaard ut en uke i september. Foto: Skjermdump Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media