Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

100 ganger på pallen

Ole Einar Bjørndalen visste ingenting om gårsdagens jubileum. Ikke før Dagbladet fortalte om det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det er mulig det, det visste jeg ikke. Da er det enda større grunn til å feire etter VM-stafetten i dag. Det blir nok en feiring bak lukkede dører, men jeg drikker ikke alkohol, så for meg er det ingen problem, fleiper Ole Einar Bjørndalen.

Tidligere på dagen gikk han inn til andreplass under fellesstarten i Khanty-Mansijsk i Russland - og tok sin pallplassering nummer 100.

Tyske Sven Fischer var syk og kom seg aldri til start. Dermed lå alt til rette for Bjørndalen, som tok sin tredje sammenlagtseier i verdenscupen.

-  Veldig stolt

Skiskytterkongen var litt lei seg på Fischers vegne, samtidig som han naturlig nok var glad over sammenlagtseieren.

-  Høydepunktet er helt klart å vinne fire VM-gull. Det var grisevanskelig og jeg er veldig stolt, sier Bjørndalen.

-  Den største nedturen er at jeg ikke klarte å prestere optimalt under VM i langrenn. Det er lite en kan gjøre når man er syk, jeg klarte ikke å få ut det jeg var god for.

Ønsker langrennsgull

 INGEN OVER: Med andreplassen på gårsdagens fellesstart i Khanty-Mansijsk gikk også Ole Einar Bjørndalen helt til topps i den totale verdenscupen. Og han er selvsagt veldig stolt over sine fire VM-gull fra Hochfilzen. Foto: Sergei Karpuhkin/Reuters/Scanpix
INGEN OVER: Med andreplassen på gårsdagens fellesstart i Khanty-Mansijsk gikk også Ole Einar Bjørndalen helt til topps i den totale verdenscupen. Og han er selvsagt veldig stolt over sine fire VM-gull fra Hochfilzen. Foto: Sergei Karpuhkin/Reuters/Scanpix Vis mer

Og det er liten tvil om at dette ergrer skiskytterkongen. For et individuelt gull i langrenn står fortsatt meget høyt oppe på ønskelista.

-  Er drømmen OL-gull i både skiskyting og langrenn i Torino?

-  Det lar seg dessverre ikke gjøre med det rennprogrammet som er i langrenn. Femmila går dagen etter fellesstarten i skiskyting. Og før det har jeg gått fem løp på ti dager. Det går ikke, sier Bjørndalen.

Han gleder seg over Lars Bergers VM-gull på langrennsstafetten. Samtidig som han aller helst skulle gått selv.

-  Må gifte oss først

-  Jeg har fortsatt en drøm om gull i langrenn, sier han.

Etter dagens VM-stafett går ferden til Italia. Der skal Ole Einar Bjørndalen bestige flere fjelltopper, før sesongen avrundes med NM i Mo i Rana etter påske.

-  Jeg føler meg fin i kroppen og gleder meg. Samboeren min skal være med på en del av turene, men kanskje ikke helt opp. Det er ganske bratt, sier Bjørndalen og ler.

Han ser fram til å kose seg sammen med Nathalie Santer. Fortsatt har paret ingen barn, men Santer har antydet at hun vil ha barn før Bjørndalens aktive karriere er over.

-  Før en av oss har lagt opp, er det uaktuelt. Men først må vi gifte oss. Jeg bor i et katolsk land, vet du, og da må du snakke om giftermål før du snakker om barn, sier Bjørndalen og ler godt.

Håper på pallen

I går kveld ladet han opp til dagens VM-stafett med film på dvd. Historiske filmer og «Gladiatoren» med Russell Crowe i hovedrollen, står høyt i kurs.

-  Det er slike filmer jeg liker, jeg har ikke sansen for science fiction. Og så liker jeg thrillere.

I dag er det miksstafett i VM. Verken Gro Marit Istad Kristiansen eller Linda Tjørhom stiller til start.

-  Både tyskerne og russerne stiller med sitt beste lag, mens vi er rammet av sykdom, sier Bjørndalen, som likevel håper på pallen.

-  Lyst å bli dritgod

Neste sesong håper han på enda flere gode dager. Det har vært mange av dem i år.

-  Gløden er der hele tida. Jeg liker å trene og liker å konkurrere. Jeg har lyst til å bli dritgod, sier Ole Einar Bjørndalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!