Erling Braut Haaland slo kraftig tilbake

- 100 kilo lettere

Borussia Dortmund kom tidlig under, men så dukket Erling Braut Haaland opp. Nordmannen endte måltørken og snudde kampen for Dortmund.

Publisert
Sist oppdatert

Dortmund - Werder Bremen 4-1 (3-1)

Erling Braut Haaland var ute etter å ende måltørken. 20-åringen hadde før lørdagens kamp gått av banen sju kamper på rad uten å komme på scoringslista. Uvanlig til Haaland å være.

Dortmund kom under tidlig, men så endte Haaland den famøse måltørken. Først en gang fra straffemerket og så en enkel goalgetter-scoring på bakerste stolpe.

- Han er 100 kilo lettere etter den scoringen, mente Rune Bratseth i V sport-studio.

Vipps, så hadde Dortmund snudd kampen og meldte seg igjen på i kampen om en Champions League-plass.

- Det var deilig og det var en viktig seier. Vi må fortsette å vinne, sa Haaland etter kampen.

Kalddusj

Hjemmelaget tok kommandoen fra start, men sleit med å skape de største mulighetene i begynnelsen av kampen.

Bremen hadde knapt vært over midten, men på en sjelden visitt skulle de virkelig ryste Dortmund. Milot Rashica ble spilt igjennom, og alene med Hitz i Dortmund-buret gjorde han ingen feil.

Omgangen fortsatte som før scoringen. Dortmund med mye ball, og et Bremen-lag som lå og ventet på overganger.

Etter 28 minutter skulle utlikninga komme for Dortmund. 18 år gamle Giovanni Reyna fikk ballen på 16 meter, og banket ballen opp i krysset - utakbart for Werder Bremens keeper.

Endelig

Etter 32 minutter skulle Haaland få en gyllen mulighet til å ende måltørken. Marco Reus ble felt innenfor sekstenmeteren og dommeren pekte på straffemerket.

- Med den måltørken i bakhodet, så var det ikke noe tvil om at Erling var nervøs der, sa Jan Aage Fjørtoft i pausen.

Fra 11-meteren gjorde jærbuen ingen feil, og kunne sende Dortmund opp i 2-1-ledelse.

Når først måltørken skulle endes så var det ikke nok med bare ett mål for den norske superspissen.

Kun fire minutter etter straffescoringen var Haaland på plass igjen. Etter litt klabb og babb i boksen endte ballen hos Haaland som enkelt kunne dytte inn sin andre scoring for dagen.

Den andre omgangen fortsatte der den første slapp. Dortmund hadde ballen mye og Werder Bremen var ikke i nærheten av å skape målsjanser.

Det var Dortmund som presset på for enda en scoring og den kom tilsutt rett før slutt. Emre Can fikk flikket ballen over streken etter en corner og Dortmund gikk opp i 4-1.

Da var kampen helt avgjort og Dortmund-trener Terzic byttet ut nordmannen.

Viktige fjerdeplassen

Haaland og co. var nærmest nødt til å vinne om de fortsatt skal ha en viss mulighet til å ende topp fire - plassene som gir Champions League-spill neste sesong. Dortmund lå på en 6.- plass, sju poeng bak Eintracht Frankfurt som innehar fjerdeplassen før lørdagens kamp.

- Hvis Erling fortsetter med å ikke score mål, så tror jeg ikke Dortmund klarer å ende topp fire, sa Jan Åge Fjørtoft i V Sports studiosending før kampen.

Dagens seier gir Haaland og Co. fornyet håp om en Champions League-plass denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer