VERDENSMESTERHJELP De norske langrennsgutta fikk storfint besøk på sykkeltrening i Italia da verdensmester Cadel Evans ble med på treningstur.Foto: Privat
VERDENSMESTERHJELP De norske langrennsgutta fikk storfint besøk på sykkeltrening i Italia da verdensmester Cadel Evans ble med på treningstur.Foto: PrivatVis mer

100 kilometer på hjul med verdensmesteren

Langrennsgutta fikk sykkelhjelp av Cadel Evans.

|||LIVIGNO (Dagbladet): Cadel Evans er regjerende verdensmester på landevei. Tilfeldigvis hadde han valgt det samme hotellet som de norske laangrennsgutta i Livigno i VM-oppkjøringen sin.

Selvsagt ble det kompiskjøring av slikt. Langrennsgutta skulle likevel ha ei sykkeløkt, og hva var vel mer naturlig enn å invitere seg selv på tur med mesteren?

- Vi hadde en flott tur og syklet vel rundt 100 kilometer sammen i nydelig vær og flott natur i dag, sier trener Morten Sjupvik til Dagbladet.

- Sympatisk og blid
Evans har rykte på seg som en liten hissigpropp, men under oppholdet på hotel Bivio var han vennligheten selv.

- En veldig sympatisk og blid kar som fortalte masse om sykkellivet og også ga noen av gutta noen tips, sier Djupvik.

Ikke minst var turen stas for Simen Østensen, som selv er en meget habil landeveissyklist.

- Evans avsluttet treningsleiren sin i Livigno i dag. Han skulle sykle hjem, sa han. Det er 195 kilometer og vi fikk følge ham et godt stykke på veien. En morsom opplevelse, og et fint avbrekk for gutta, sier Djupvik.

Vil følge norsk langrenn
Dagbladet snakket med Evans tidligere i uka, og australieren var ærlig på at han ikke visste stort om langrenn.

- Det er ingen stor idrett i Australia akkurat. Men etter å ha blitt kjent med disse gutta, og sett hvor hardt de trener, skal jeg prøve å følge litt mer med på hvordan det går med dem framover.

GUTTA PÅ TUR: Verdensmester Cadel Evans (f.v.) poserte velvillig sammen med Simen Østensen, Petter Eliassen , Martin Johnsrud Sundby og Kristian Tettli Rennemo.Foto: Privat
GUTTA PÅ TUR: Verdensmester Cadel Evans (f.v.) poserte velvillig sammen med Simen Østensen, Petter Eliassen , Martin Johnsrud Sundby og Kristian Tettli Rennemo.Foto: Privat Vis mer

- Og selv om jeg ikke vet så mye om langrenn, vet jeg en del om hvordan norsk idrett drives. Systemet minner mye om hvordan toppidretten er organisert i Australia. Særlig liker jeg åpenheten. jeg har inntrykk av at det blir forsket mye, og at funnene blir offentliggjort så alle kan dra nytte av dem.

- Det liker jeg, sier Cadel Evans til Dagbladet.

Forventer tøft VM-løp
Snart reiser han hjem til Australia for å forsvare regnbuetrøya mot blant annet Thor Hushvod og Edvald Boasson Hagen.

- Jeg har fått trent bra her, og føler meg i ganske god form. Men det blir et veldig tøft VM-race, sier han.

PS! Petter Northug var ikke med på sykkeløkta i går. Northug har ligget på rommet med sår hals de to siste dagene, men rapporteres å være i framgang og er ventet på trening i morgen.