Nesten alle kvinnene i finaleheatet løp finaleløpet to ganger - etter at de ikke oppfattet krøll i starten. Til høyre i bildet skimtes «synderen» Jenna Prandindi. Foto: Ruben Sprich/Reuters
Nesten alle kvinnene i finaleheatet løp finaleløpet to ganger - etter at de ikke oppfattet krøll i starten. Til høyre i bildet skimtes «synderen» Jenna Prandindi. Foto: Ruben Sprich/ReutersVis mer

100 meter-løpere ble lurt: - Har vi noen gang sett dette før?

Løp finaleløpet to ganger. 

(Dagbladet): Det oppsto spesielle scener på kvinnenes 100 meter under Diamond League-stevnet i Lausanne.

Nesten alle kvinnene i finaleheatet løp nemlig distansen to ganger - etter at de ikke oppfattet krøll i starten. Da startskuddet gikk første gangen, løp nesten hele feltet til mål før de pent måtte returnere til startstreken.

- Hva er dette? Hele seks av jentene løper for fullt, sa NRK-kommentator Jann Post på direkten.

- Det var tjuvstart. Ei av jentene rykka før startskuddet, svarte kollega Vebjørn Rodal.

Rykka til

Det var imidlertid ikke noe ved reaksjonstida til noen av de åtte jentene som tilsa noen tjuvstart. Arrangørene ga imidlertid amerikanske Jenna Prandini en advarsel for å ha rykka til på startblokka før startskuddet gikk.

Resultatet var dermed at samtlige åtte løpere måtte finne veien tilbake til startstreken få minutter seinere. NRK-kommentator Post påpekte at verdens raskeste mann, Usain Bolt, klaget på at han bare fikk én times pause mellom løpene i OL i Rio: - Hvordan er det da for disse kvinnene å skulle gå tilbake til start her nå?

- Sjelden på dette nivået

- Har vi noen gang sett dette før? Altså at så mange løper i mål etter en tjuvstart, spør Karen-Marie Ellefsen.

- At nesten hele feltet løper hele veien inn er sjelden. I alle fall på dette nivået, svarte Post.

Det var Elaine Thompson fra Jamaica som var overlegen i forsøk to. Hun vant med tida10,78. Bare seks hundredeler bak banerekorden, ifølge NTB.

«Synderen» Jenna Prandindi løp inn til en 2. plass på tiden 11,11.