100 meter-løpere ble lurt: - Har vi noen gang sett dette før?

Løp finaleløpet to ganger. 

Nesten alle kvinnene i finaleheatet løp finaleløpet to ganger - etter at de ikke oppfattet krøll i starten. Til høyre i bildet skimtes «synderen» Jenna Prandindi. Foto: Ruben Sprich/Reuters
Nesten alle kvinnene i finaleheatet løp finaleløpet to ganger - etter at de ikke oppfattet krøll i starten. Til høyre i bildet skimtes «synderen» Jenna Prandindi. Foto: Ruben Sprich/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det oppsto spesielle scener på kvinnenes 100 meter under Diamond League-stevnet i Lausanne.

Nesten alle kvinnene i finaleheatet løp nemlig distansen to ganger - etter at de ikke oppfattet krøll i starten. Da startskuddet gikk første gangen, løp nesten hele feltet til mål før de pent måtte returnere til startstreken.

- Hva er dette? Hele seks av jentene løper for fullt, sa NRK-kommentator Jann Post på direkten.

- Det var tjuvstart. Ei av jentene rykka før startskuddet, svarte kollega Vebjørn Rodal.

Rykka til

Det var imidlertid ikke noe ved reaksjonstida til noen av de åtte jentene som tilsa noen tjuvstart. Arrangørene ga imidlertid amerikanske Jenna Prandini en advarsel for å ha rykka til på startblokka før startskuddet gikk.

Resultatet var dermed at samtlige åtte løpere måtte finne veien tilbake til startstreken få minutter seinere. NRK-kommentator Post påpekte at verdens raskeste mann, Usain Bolt, klaget på at han bare fikk én times pause mellom løpene i OL i Rio: - Hvordan er det da for disse kvinnene å skulle gå tilbake til start her nå?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.