100 % på midten

Viking-kaptein Brede Hangeland føler seg endelig komfortabel i midtbanerollen. Men på landslaget er han tatt ut som forsvarsspiller.

STAVANGER (Dagbladet): Hangeland hadde det travelt med å komme seg ut av garderoben på Viking Stadion i går kveld. 23-åringen skulle rett til Oslo på landslagssamlingen før Costa Rica-kampen 24. mai.

Men først styrte han Viking til tre poeng mot tabelljumbo Odd fra sin midtbaneposisjon.

-  På landslaget står navnet mitt etter forsvar kolon. Men jeg spilte på midtbanen sist jeg var med. Uansett er det bare én ting som gjelder i den saken. Jeg spiller der treneren sier jeg skal spille, sier Hangeland til Dagbladet.

Komfortabel

-  Men det er vel enklere å spille seg inn på landslaget på midtbanen?

-  Tja. Kanskje. Erik Hagen og Claus Lundekvam har i alle fall spilt svært bra. Jeg håper Norge slår Italia på Ullevaal. Om jeg får spille, ville det vært gøy, svarer Hangeland.

Viking har tidligere i sesongen sett ut som en Lillestrøm-light-versjon, med mange lange baller mot to gode spisser. Mot Rosenborg - og mot Odd i går - ble flere og flere angrep kjørt gjennom Brede Hangeland og midtbanen.

-  Det breier seg en trygghet når en ser at det fungerer. Vi er i ferd med å utvikle stilen som gjør at den blir mer enn stram organisering, mener Hangeland.

 MIDTBANESJEF:  -  Det ville vært ufortjent om Odd hadde fått med seg poeng, sier Viking-kaptein Brede Hangeland. Her i duell med Odds Morten Fevang. Foto: Erling Hægeland
MIDTBANESJEF: - Det ville vært ufortjent om Odd hadde fått med seg poeng, sier Viking-kaptein Brede Hangeland. Her i duell med Odds Morten Fevang. Foto: Erling Hægeland Vis mer

-  Vi har ikke endret noen prinsipper. Men dårlig pasningsfotball er dårlig pasningsfotball uansett om du spiller langt eller kort, sier Viking-trener Roy Hodgson, som i går brøt presseboikotten han sjøl har slitt med å overholde de siste dagene.

Det var i vinter Hodgson bestemte seg for å bruke Hangeland på midtbanen. Som eks-Viking-trener Benny Lennartsson gjorde før den finske stopperen Hannu Tihinen ble solgt høsten i 2001.

-  Jeg sa før jeg begynte å spille på midtbanen at det kom til å gå en del kamper før jeg følte meg komfortabel i rollen. Men nå er jeg 100 prosent komfortabel, sier Hangeland.

Bedre uttelling

Veteranspiss Egil Østenstad mener Viking er i ferd med å finne tilbake til gamle takter.

-  Det kan vise seg at RBK-kampen var viktig for oss. Der fikk vi vist at vi kan spillemessig. I dag begynte vi å spille fotball fra første minutt, sier Østenstad til Dagbladet.

Viking kryper nå oppover tabellen etter to seirer på rad.

-  13 poeng på åtte kamper er heller bedre uttelling enn vi fortjener, mener trener Hodgson.