1000 lass med snø redder åpningen

Det blir v-cup på Beito.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag ble det klart at neste helgs verdenscupåpning i langrenn går som planlagt. Men arrangørene trenger rundt 1000 lastebillast med snø for å greie det.

Det er Det internasjonale skiforbundet, Norges Skiforbundet og arrangørene Øystre Slidre Idrettslag som sammen har besluttet at man satser på å gjennomføre verdenscupåpningen på Beitostølen som planlagt, selv om det per i dag er snømangel og plussgrader i området.

- Vi må stole på værprognosene. Det er det eneste vi kan gjøre nå. Prognosene sier at det skal snu om til kulde onsdag i neste uke. Vi trenger minusgrader for å kunne produsere den snøen vi trenger til neste helg, og forhåpentlig får vi gjort det i neste uke, sier Asbjørn Windingstad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det er ikke helt snøtomt i verdenscupløypene på Beitostølen. Takket være skiskytterne har arrangørene en grunnflate med snø å bygge videre på.

- De har vært her og trent, og da har de gått på snø hele tiden. Men vi trenger kulde nå. Vi er ikke helt sikre på å få dette til ennå, sier han.

Arrangørene har avtaler med alpinanleggene på Aurdal og Filefjell om å produsere og frakte snø, som skal brukes til en 3,3 kilometer lang trasé.

- Vi har regnet ut hvor mye snø vi trenger. Det er rundt 4700 kubikk. Det blir omtrent 1000 lastebillast med snø, sier lederen for arrangementkomitéen i Østre Slidre Idrettslag.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer