- 10000 meter blir et helvete

Ådne Søndrål både gruer og gleder seg til søndag. Gruer seg fordi han skal gå 10000 meter i EM. Gleder seg fordi 25 slitsomme runder er overstått og at det er én måned til VM og neste gang.

- Det er fire år siden sist jeg gikk 10000 meter. Det var en forferdelig opplevelse. Men alle dårlige minner om krevende milløp er glemt. Nå ser jeg i stedet på løpet som en stor utfordring.

- Men en 10000 meter er et helvete uansett - også for de aller beste. Og jeg vet jeg kommer til å ha det vondt underveis, sier Ådne Søndrål til Dagbladet.

Betyr lite

Han tror ikke på noen plass på seierspallen sammenlagt. For toppformen skal spares til viktigere oppgaver seinere i vinter.

- EM er oppkjøring til VM og betyr desidert minst. Jeg skal gå et anstendig mesterskap uten å ta ut for mye formmessig. Så lenge det er verdenscup hver helg, må jeg prioritere.

- Blir du beste nordmann sammenlagt?

- Det kan godt hende. Men det viktigste er å gå gode løp.

Hvor ligger lista?

- Jeg gjetter på at jeg er god for ei tid mellom 36,5 og 37 blank på 500 meter, og at jeg ganske sikkert går under 1,50 på 1500 meter. På 5000 meter er de tre første rundene viktigst. Jeg må gå rettlinjet på langsidene, finne rytmen og farta og ikke rase av gårde i 1500 meter-tempo.

- Hva med mila?

- Jeg aner ikke hva jeg sjøl er god for. Og jeg vet ikke hvor lista ligger. Jeg får slite først, så får vi se hvor langt det rekker. Formen er sånn noenlunde, sier Ådne Søndrål.

  • Ådnes personlige rekord på 10000 meter er 14,38,63. Den ryker helt sikkert.