10 000 takk!

Drømmer du om å se Norge og Brasil i VM-finale neste sommer, og attpåtil fra tribuneplass? I så fall kan Billettcentralen friste med et sete til 10 000 kroner. Bare for kamp-billetten.

VM-turen blir nemlig svinedyr hvis du ikke er blant de heldige som får kjøpt offisielle VM-billetter gjennom Norges Fotballforbund. NFF får billetter fra FIFA som de skal fordele til sponsorer og kjøpelystne nordmenn. Og den offisielle prisen er langt fra avskrekkende: Det vil koste et sted mellom 250 og 300 kroner å se en Drillos-kamp i de innledende rundene.

Men NFF tør ikke håpe på mer enn 3000 FIFA-billetter til hver av Norges tre innledende kamper.

Det er på langt nær nok til å mette behovet til VM-klare fotball-nordmenn.

Starter på 975,-

Gjennom Billettcentralen kan du allerede nå reservere billetter til Norges VM-kamper, selv om kampsteder, datoer og motstandere ennå ikke er klare. Firmaet forlanger 975 kroner for de billigste plassene i innledningsrunden.

Det er tre-fire ganger mer enn hva VM-arrangøren opererer med.

Hos Billettcentralen får Dagbladet opplyst at deres billetter er anskaffet via agenter i Frankrike, og at deres påslag ikke er større enn vanlig for billetter som går gjennom både to og tre ledd før de når kjøperen.

Få billetter

- Fotballforbundet har altfor få billetter å tilby vanlige mennesker. Derfor bør de være glade for at det finnes andre aktører på banen som kan sørge for mer norsk tribunejubel under kampene, sier Billettcentralens representant til Dagbladet.

Assisterende generalsekretær i NFF, Svein Mundal, er imidlertid lite begeistret for de uoffisielle billettselgerne.

- Det er blant annet strenge sikkerhetsforskrifter knyttet til billettsalget, sier Mundal.

Hver person som skal ha VM-billett må blant annet oppgi navn, adresse og passnummer.

Det kravet stiller også Billettcentralen til sine kjøpere.

  • Det legges ut i alt 3,5 millioner billetter til de 64 kampene i Frankrike-VM. FIFA disponerer 500 000 av disse - som skal fordeles til fotballforbundene i de ulike deltakerlandene, og til FIFAs øvrige medlemsnasjoner.
  • Selv om enkelte firmaer allerede tilbyr reservasjon av billetter, starter ikke det offisielle salget før over nyttår. Av sikkerhetsmessige grunner blir de ikke trykt før i mai.