100.000 følger Best til graven

Mange tilskuere ventes til legendens begravelse.

Lørdag begraves fotballegenden George Best i Belfast. Det er ventet mer enn 100.000 tilskuere til seremonien.

Best er en av de aller mest populære spillerne fotballøya har oppfostret, og hele Storbritannia sørget over tapet da 59-åringen sovnet inn etter langvarig sykdom sist fredag.

Nå er det ventet massevandring til Belfast førstkommende lørdag.

Den britiske regjeringen har gitt klarsignal for at Bests begravelsesseremoni skal gjennomføres i den store hallen i parlamentsbygningen Stormont, slik at tusenvis kan følge seremonien utenfor via høyttalere.

Bests båre vil bli sendt til Belfast onsdag. Likfølget vil forlate Bests familiehjem i det protestantske Øst-Belfast rundt klokken 9 lørdag formiddag, og seremonien skal etter planen starte klokken 11.

Best blir gravlagt ved siden av sin mor Annie på kirkegården i Roselawn i Øst-Belfast.

– Ingen vet med sikkerhet hvor mange som kommer, men det er klart etter reaksjonene fra fansen rundt på fotballbaner i Storbritannia de siste 48 timene at familien kommer til å få en massiv støtte. Det blir mange tusen. Flere titusen – ingen vet, sier parlamentsmedlem Peter Robinson fra Øst-Belfast. (ANB)

DYPT SAVNET: George Best var og er en legende blant fans av engelsk fotball. Over 100.000 mennesker er ventet å følge begravelsen i Belfast. Foto: EPA/SCANPIX
DYPT SAVNET: George Best var og er en legende blant fans av engelsk fotball. Over 100.000 mennesker er ventet å følge begravelsen i Belfast. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
STORSLÅTT: Parlamentsbygningen Stormont må benyttes når George Best begraves lørdag.