100.000 raske for Liv Grete

Liv Grete Skjelbreid Poiree gjorde et forrykende comeback i skiskyting og tjente 100.000 kroner på en drøy times jobb.

 • Utklasset alle

  I dag vant hun kvinnenes jaktstart i overlegen stil. Tyske Kati Wilhelm på annenplass var 1.18,5 minutter bak den suverene norske skiskytteren. Uschi Disl på tredje var halvannet minutt bak.

  Etter tre åpningsøvelser har Liv Grete gått inn 11.500 euro i premiepenger, ca. 100.000 norske kroner. Timebetalingen har vært formidabel. Sammenlagt på sprint (2. plass), stafett (seier) og jaktstart (seier) over tre dager har hun vært i aksjon i løypa i 1 time 18 minutter og 16 sekunder. Minuttbetaling: 1250 kroner!

  - Penger betyr fortsatt mye for meg, for vi har akkurat bygd hus som er belånt både i Frankrike og Norge. Gjelden skal betales, og holder jeg dette tempoet er det jo ikke sikkert det tar så lang tid å gjøre opp. Det hadde vært veldig fint, men det kan nok hende noen andre også vil ha litt av de kommende premiepottene, sa Liv Grete til NTB og smilte.

  - Jeg er kjempefornøyd med comebacket, det kunne nesten ikke blitt bedre. Jeg tenker aldri på penger når jeg trener og konkurrerer, men utgiftene ved å trene, konkurrere og reise er så store at vi hele tiden blir minnet på at ting koster.

  Hun la til at inntjeningen det siste halvannet året har vært minimal grunnet svangerskap og konkurransepause. Derfor smakte den finske premiesjekken ekstra godt.

  Fikk pekepinn


  Skjelbreid Poiree gikk ut ti sekunder bak franske Sandrine Bailly på søndagens verdenscupjaktstart over 10 kilometer, men allerede etter første skyting med fem raske treff var hun i teten.

  Og der ble hun til målstreken var passert drøye halvtimen senere. 29-åringen har levert et oppsiktsvekkende comeback, men røpet søndag at hun allerede i høst fikk en pekepinn på at treningen var som den skulle.

  - Like etter fødselen trodde jeg det ville ta lang tid å komme opp på nivået jeg hadde før jeg ble gravid, men under hardtrening på rulleski sammen med Uschi Disl i september gikk jeg raskere enn forventet, røper Liv Grete.

  Selv om vissheten om formstigning lå der, falt hun aldri for fristelsen til å nevne noe om det for mediene.

  - Jeg har hele tiden følt en viss trygghet, men trengte selvsagt en bekreftelse på at testresultatene mine virkelig var så gode som det så ut til. Den fikk jeg denne helgen, og vel så det.

  Nå skal formen konserveres gjennom kvalitetstrening i østerrikske Hochfilzen de neste fire dagene. Det er en viktig oppgave. Neste verdenscuprunde venter.

  - Jeg må jobbe hardt for å gjenta prestasjonene, for det skal ikke mye til før resultatene blir dårligere. De tyske jentene går veldig fort. Jeg var sliten på sisterunden i dag, og overlykkelig over at jeg ikke trengte hente noe i kjelleren, sa en sliten jaktstartvinner.

  Linda Tjørhom ble nest beste norske søndag med en fin 9. plass. De øvrige var ikke blant de 30 beste.

  (NTB)

OVERLEGEN:</B> Liv Grete var uovervinnelig i dagens jaktstart.