Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

10,09 til Ndure på VM-arenaen

Imponerte på 100 m i Sør-Korea.

STERK TID: Jaysuma Saidy Ndure (t.h) løp 200 meter i Doha forrige fredag. I dag leverte han en sterk tid på 100 m. Foto: REUTERS/Fadi Al-Assaad
STERK TID: Jaysuma Saidy Ndure (t.h) løp 200 meter i Doha forrige fredag. I dag leverte han en sterk tid på 100 m. Foto: REUTERS/Fadi Al-Assaad Vis mer

Jaysuma Saidy Ndure løp inn til en flott tredjeplass på 100 meteren med 10,09 på VM-arenaen i Daegu torsdag. Walter Dix vant med 10,00.

- Jeg vet ingenting om løpet til Ndure, men bedømt ut fra tiden og resultatlisten, kan jeg ikke si annet enn at dette ser bra ut. Det virker å være et solid og nytt sterkt løp av Jays, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB torsdag.

Amerikanske Dix satte sesongbeste med 10,00. Han var tre hundredeler foran landsmannen Mike Rodgers, som har 9,96 i år.

- Ndure er ikke mer enn seks hundredeler bak Mike Rodgers, sa Nilsen, som la til at Ndure slo Mike Rodgers i sesongdebuten sin på distansen i USA. Da løp han på 10,06.

Det var klasseforskjell mellom de tre beste på torsdagens 100 meter i Daegu og resten av feltet. Mario Forsythe fra Jamaica, som endte på 4.-plass, løp inn til 10,21 - langt bak Ndure altså.

Tung trening Sist helg løp den norske sprinteren 200 meter i Doha, og da måtte han nøye seg med 20,55 i et temmelig ordinært løp.

- Det er tidlig i sesongen, og jeg vet at Jays er inne i en ganske tung treningsperiode. Det gir seg nok større utslag på 200 enn på 100 meter, for distansen er jo dobbelt så lang.

- Men at Jays løper litt svakere på 200 meter nå, bekymrer meg ikke, for det vil helt sikkert løsne for ham i begynnelsen av juni, sa sportssjef Nilsen.

Da skal Ndure ut mot selveste Usain Bolt i 200 meteren i Bislett Games. Det kommer til å bli et av de store høydepunktene i stevnet sammen med Andreas Thorkildsens spydduell mot Tero Pitkämäki, og Caster Semenyas debut på den norske rekordbanen.

Bra start - Jeg synes Jaysuma Saidy Ndure har fått en bra start på denne sesongen. Det er all grunn til å være fornøyd med det han har gjort til nå, sa Ronny Nilsen til NTB etter sprinten i Daegu.

Nå reiser Ndure og treneren hans, John Smith, videre til Shanghai og Diamond League-stevnet der kommende søndag. Der er det en ny 100 meter som står på programmet, og i det stevnet kommer Jays til å møte Asafa Powell for første gang i år.

Andreas Thorkildsen skal også kaste i Shanghai.

Etter stevnet i Shanghai kommer Ndure etter planene til på reise tilbake til USA for å fortsette treningen i San Diego, og han kommer ikke hjem til Norge før like før Bislett Games som går 9. juni.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media