101, 102, 103

Thierry Henry fortsetter å skremme vannet av sine motstandere. I går laget han hatrick og sitt mål nummer 101, 102 og 103 for Arsenal.

West Ham ble feid av banen med 3- 1 i London-derbyet på Highbury. Dermed ligger «Gunners» enda mer komfortabelt til på toppen av tabellen og kan nå fryde seg over at det er fem poeng ned til Manchester United på andreplass.

Allerede under oppvarmingen oste det av klasse av Premier Leagues toppscorer, som laget sitt mål nummer 100 for Arsenal mot Birmingham sist helg.

Enveiskjøring

13 minutter ut i kampen scoret Henry på straffe etter Steve Lomas-fellingen av Robert Pires. Frustrerte West Ham-spillere prøvde febrilsk å protestere, men dommer Mike Dean sto på sitt.

Etter det var det enveiskjøring mot West Ham-målet, men gjestene ved Jermaine Defoe klarte likevel å utlikne fem minutter før pause. Det skjedde etter et forferdelig tilbakespill av Edu.

Men to mål av Henry i løpet av de siste 20 minuttene, reddet skinnet til Arsenal.

KAMPFAKTA

Premier League
Arsenal- West Ham 3- 1 (1- 1).
A: Henry (str. 14, 71, 86).
W: Defoe (40).
T: 38.053.

Og 2- 1-målet var nok gjenstand for større protester enn 1- 0-målet. Arsenals andre scoring kom nemlig etter et Dennis Bergkamp først plantet albuen i fjeset på West Hams Lee Bowyer - urokråka som ble hentet fra Leeds - og deretter serverte et praktinnlegg som Henry utrolig satte i mål med hodet.

Visstnok hans første med pannebrasken i Premier League.

- Thierry kan være stor i lufta og burde absolutt score flere mål fra det hold, sa manager Arsene Wenger etterpå om sin landsmann.

- Utrolig deilig å score med hodet, sa Henry den store.

Toppscorerne

17 mål: Thierry Henry (Arsenal).

15 mål: James Beattie (Southampton).

14 mål: Alan Shearer (Newcastle).

1 0 mål: Nicolas Anelka (Manchester City), Robbie Keane (Tottenham.

9 mål: Gianfranco Zola (Chelsea), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Harry Kewell (Leeds), Michael Owen (Liverpool).

8 mål: Sylvain Wiltord (Arsenal), Jason Euell (Charlton), Tomasz Radzinski (Everton), Paul Scholes (Manchester United).

7 mål: Kevin Campbell (Everton), Jimmy Floyd Hasselbaink (Chelsea), Eidur Gudjohnsen (Chelsea).

Illsint

Til hans og Arsenals store lettelse, og West Hams store fortvilelse, fikk ikke dommeren med seg Dennis-albuen. Men det spørs om ikke det engelske fotballforbundet må foreta en videoavgjørelse av det hele i løpet av de neste dagene.

West Ham ligger nå aller sist i Premier League, og manager Glenn Roeder lot sitt sinne gå ut over dommeren.

- Det skulle aldri vært straffe eller utvisning. Det var også tydelig at Bergkamp satte albuen i fjeset til Bowyer, sa Roeder.

SUPERMANN: Arsenal-spiss Thierry Henry drev West Ham-keeper David James til fortvilelse hele tre ganger på Highbury i går.