«I BELIEVE I CAN FLY»: Samir Nasri jubler sammen med Edin Dzeko etter å ha sendt Manchester City i ledelsen mot Sunderland. Ki Sung-Yueng er ikke like fornøyd. Foto:AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
«I BELIEVE I CAN FLY»: Samir Nasri jubler sammen med Edin Dzeko etter å ha sendt Manchester City i ledelsen mot Sunderland. Ki Sung-Yueng er ikke like fornøyd. Foto:AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

105 magiske sekunder sikret Manuel Pellegrinis første City-trofé

Kanonmål fra Nasri og Touré.

• Manchester City - Sunderland 3-1 (0-1)

(Dagbladet): Sesongens første trofé er i boks for Manchester City etter at Sunderland ble beseiret 3-1 i ligacupfinalen på Wembley.

- Man må sette pris på hvert eneste trofé, og dette er et nytt i rekka. Vi måtte heve oss i andreomgang, for førsteomgangen vår var ikke bra nok. Dette betyr alt, sier City-kaptein Vincent Kompany til BBC Radio 5.

Manchester City var soleklare favoritter før avspark, men det var Sunderland som tok ledelsen etter et drøyt kvarter. For da Fernandinho mistet ballen på Sunderlands banehalvdel, plukket Adam Johnson opp ballen og dunket den i retning City-målet. Fabio Borini havnet i en løpsduell med Vincent Kompany, en duell italieneren gikk seirende ut av.

Fra skrått hold brukte han yttersida av høyrefoten for å skru ballen rundt Costel Pantilimon og ned i det lengste hjørnet.

Knivmannen Borini feiret på sedvanlig vis med å bite seg i hånda mellom tommelen og pekefingeren. Hvorfor? Det forklarte han overfor Liverpool Echo i 2012:

- I Italia betyr det at man har en kniv mellom tennene. Når du vil oppnå noe så intenst at du blir sint bare av å tenke det, skal du putte kniven i munnen og bite, sa han den gangen.

City, på sin side, hadde kniven på strupen. Til pause stod det 1-0 til Sunderland.

SUPERKUL MED KNIV: Fabio Borini biter på «kniven» etter å ha gitt Manchester City kniven på strupen. Italieneren utnyttet at City-forsvaret balanserte på en knivsegg. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix
SUPERKUL MED KNIV: Fabio Borini biter på «kniven» etter å ha gitt Manchester City kniven på strupen. Italieneren utnyttet at City-forsvaret balanserte på en knivsegg. Foto: AP Photo/Scott Heppell/NTB Scanpix Vis mer

Men Manuel Pellegrini må ha brukt pausen godt.

105 sekunder i himmelen Etter 55 minutter tok Yaya Touré saken i egne hender (føtter). En liten vegg med Pablo Zabaleta var forspillet, før crescendoet kom med et magisk skudd fra nesten 30 meters hold. Ivorianeren så knapt ut til å bruke en kalori, og det kunne virke ufornuftig å skyte med innsiden av foten fra så langt hold.

Det som eventuelt måtte være av kritiske tanker ble raskt avfeid da ballen lå limt i krysset et snaut sekund seinere. Utlikningen var et faktum, men City giret ikke ned av den grunn.

105 sekunder seinere rullet de lyseblå opp en kontring langs venstrekanten. Ballen endte til slutt hos Samir Nasri, som viste en noe annen skuddteknikk enn sin lagkamerat.

Franskmannen dundret til med strak høyrevrist, og fikk en deilig ytterskru på ballen, før den sneik seg utakbart inn i hjørnet.

- Det er utrolig. Vi måtte vinne i dag, det var veldig viktig. Sunderland gjorde det vanskelig for oss i den første omgangen. Det utrolig og vi fortjente det. Finalen er bare en enkeltkamp, så det er viktig å nyte den, og i dag viste vi at vi har et veldig bra lag, sier Yaya Touré ifølge BBC.

Og scoringa?

- Jeg tror det er det beste målet jeg har scoret.

Jesus sto fram Dermed var kampen snudd fra himmel til helvete for Sunderland på snaut to minutter.

HEST ER BEST: Sunderland-fansen hadde mye å juble for i førsteomgang, men denne hesten kunne ikke smile etter 90 minutter. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
HEST ER BEST: Sunderland-fansen hadde mye å juble for i førsteomgang, men denne hesten kunne ikke smile etter 90 minutter. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer

De svarte kattene fra Nord-England la seg ikke ned for å dø av den grunn, men til tross for at Martin Demichelis og Vincent Kompany til tider så ut som de leitet etter bilen sin på parkeringsplassen utenfor Wembley, maktet ikke Borini, Ki og resten av Poyets menn å skape de farligheten som skulle til for å gjøre 2-2.

I stedet var det Manuel Pellegrinis menn som kontret inn 3-1-målet på overtid.

Yaya Touré førte an, slapp ballen ut til høyre og lot Jesus Navas få æren med å fastsette sluttresultatet fra kloss hold.

Manchester City vant dermed den engelske ligacupen uten å bruke en eneste engelsk spiller.

- Vi er fryktelig skuffet. Vi startet kampen akkurat som vi planla, kontret og scoret et fantastisk mål. Så scoret Touré et fantastisk mål, han limte ballen i krysset fra 30 meter, og da ble vi litt uorganiserte i noen minutter. Det gjorde at vi slapp inn det andre målet, sier Sunderland-kaptein John O'Shea ifølge BBC.

ALLTID LEDIG I KRYSSET: Yaya Touré beundrer sitt eget mesterverk av en scoring. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
ALLTID LEDIG I KRYSSET: Yaya Touré beundrer sitt eget mesterverk av en scoring. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix Vis mer