109 200 dollar rikere - og skuffet

Når Henrik Bjørnstad depper etter en 12. plass forteller det alt om mulighetene han har i bagen. I går forsvant en stor sjekk i ørkenen utenfor Phoenix.

SCOTTSDALE (Dagbladet.no) - Jeg har grunn til å være skuffet, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no.

- Jeg kunne lett gått denne runden seks under par.

Men Henrik Bjørnstad gjorde ikke det. Han gikk to under. Og grunnen til det var tre helt håpløse bogeyer. Som han hater synet av på scorekortet nå i ettertid.

- Tre bogeyer når jeg spiller så god golf som jeg gjorde er ikke tilfredstillende, sier han. - Jeg ga meg jo sjøl utrolig mange sjanser til å score lavt. Men jeg kom ikke i gang og var fryktelig deprimert da jeg bare var på par for runden etter seks hull.

- Med alle de mulighetene jeg hadde gitt meg selv trodde jeg faktisk jeg hadde brukt opp de fleste av de sjansene man får i løpet av en golfrunde.

Henrik Bjørnstad hentet hjem en sjekk på 109 200 dollar for jobben i FBR Open. Det betyr at han er en tredel på veien til å ha sikret spilleretten for 2007 sesongen. Men når du føler at du er god nok til topp tre på PGA Touren - og snart kanskje en seier også - så tenker du ikke på slike formaliteter.

Henrik Bjørnstad vil garantert ha sikret kortet sitt lenge før påske.

- Jeg tenker ikke på det i det hele tatt, sier han. - Så lenge jeg har klart det jeg har oppnådd så langt er det ingen grunn til bekymring.

Da Henrik Bjørnstad rundet etter ni hull i finalerunden var to under par for dagen. han hadde med andre ord klart å samle seg etter den skuffende starten. Men da han skulle starte de siste ni med en ny birdie ble det bogey isteden.

Etter et svakt spilt hull.

- Chipen min inn til hull 14 (bogey) var heller ikke bra, sier han. - Den ble for lang - jeg fikk nesten sjokk da jeg så hvordan den skjøt fart. For den greenen liknet ikke på noen av de andre - den var mye hardere. Og det tok jeg ikke med i beregningen.

Selv om det var mye å være konkluderende misfornøyd med var det ett hull Henrik Bjørnstad virkelig digget under finalerunden  - partyhullet 16.

- Jeg slo utslaget i bunkeren til venstre og var ikke spesielt happy, sier han. - Og da jeg kom ned dit og bare så en vegg foran meg tenkte jeg at her er det mulig å slippe unna - det var ikke akkurat noe koselig syn. Men jeg slo et helt enormt slag ut av den bunkeren og gikk av med par.

- Det er jeg i hvert fall fornøyd med.

Henrik Bjørnstad har nå 59, 10 og 12 som resultater på sine tre starter på PGA Touren. Enhver førstereis hadde tatt det med et stort smil. Men ikke Henrik - han har større ambisjoner.

Fordi han har golfen til det.

- Jeg klager absolutt ikke på plasseringen, sier han. - Det er det andre som irriterer meg - jeg har hatt så mange sjanser til å gjøre det så mye bedre. Og derfor er jeg ikke veldig fornøyd.

- Kan hende jeg er blitt for kravstor.

KUNNE GÅTT SEKS UNDER I GÅR: Henrik Bjørnstad imponerer de fleste utenom seg selv.
12. PLASS: Helgas innsats ga Bjørnstad 109 000 dollar i premie.