11-åring fikk beinet spiddet i dødshallen

Bare halvannet år før 23-åring ble drept av trebit. Sterke videobilder.

|||(Dagbladet): I Brasil har man snakket om det ubegripelige i at en trebit kunne løsne fra hallgulvet, gjennombore kroppen til en utøver og ta livet av ham

- Det er åpenbart at ingen kunne forutse at noe slikt kunne skje, sa radiokommentator og futsaltrener Bedeu Fernandes i går.

Men nå kommer det fram opplysninger som tyder på det stikk motsatte.

I dag skriver brasilianske aviser at en nesten identisk ulykke skjedde for halvannet år siden, bare at utfallet ikke ble like tragisk som i Robson Rocha Costas tilfelle. 23-åringen mistet livet søndag, da en sklitakling rev opp en 45 centimeter lang bit av hallgulvet, gikk inn gjennom hans høyre lyske og videre opp i tarmsystemet, der den forårsaket fatale indre blødninger. Costa døde på sykehuset noen timer etterpå.

I oktober 2008 ble det spilt en barneturnering i den samme hallen. 11 år gamle Giuliano Magela skulle slå et innlegg på omtrent samme sted som der Costa skadet seg. Guttungen gikk overende, og en 25 centimeter lang trebit løsnet og spiddet beinet hans.

Faren hans, Geraldo Magela, er forferdet over at sønnens ulykke ikke ble tatt på alvor. 

- Denne hallen må stenges og utbedres. Det som skjedde (med Costa) var ikke en ulykke, det var en gjentakelse, sier han til Globo.

Ifølge avisa har brannvesenet likevel konkludert med at det er tilfredsstillende forhold i hallen.