IKKE GOD NOK:  Den svenske gutten ble seint interessert i fotball. Dette året var han på fotballskole og forsøket seg på Kalmars 12-årslag. Det ble ingen suksess.  Dette er et illustrasjonsbilde fra Norway CUp i år. Foto: Thomas Rasmus Skaug
IKKE GOD NOK: Den svenske gutten ble seint interessert i fotball. Dette året var han på fotballskole og forsøket seg på Kalmars 12-årslag. Det ble ingen suksess. Dette er et illustrasjonsbilde fra Norway CUp i år. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

11-åring vraket fra fotballag etter én trening

- Vi er en eliteklubb med lag i Allsvenskan.

(Dagbladet): Et leserinnlegg i den svenske avisa Barometern har fått stor oppmerksomhet i nabolandet. 

Der forteller en fotballpappa at sønnen på elleve år ble vraket fra Kalmar FFs gutter 12-lag etter én trening.

Sønnen var ikke god nok for laget.

Seint interessert 11-åringen ble ikke tidlig bitt av fotballbasillen - men de siste åra hadde interessen utviklet seg voldsomt. Nå ville han forsøkte seg selv.

Gutten var med på en fotballskole i sommer, og det vekket en såpass interesse at han ville prøve seg mer.

Derfor stilte 11-åringen opp på sin første trening med Kalmar FF forrige fredag.

«Det gikk kjempebra. Han jobbet hardt og gjorde så godt han kunne. Han lyttet til treneren og gjorde så godt han kunne, selv om han ikke kjente noen der. Etterpå var han så stolt. Og vi var fryktelig stolte», skriver faren i leserinnlegget.

Men det hele ble alt annet enn hyggelig.

Pappaen fikk den brutale beskjeden om at sønnen ikke var på nivå med de andre spillerne - og fikk ikke lov til å komme tilbake på trening med de jevnaldrende guttene, skriver han.

«Hvordan skal vi fortelle elleveåringen at han ikke får fortsette med fotball fordi han er for dårlig? Hvis dette er innstillingen klubben har til barne- og ungdomsidrett blir jeg redd og urolig», skriver faren.

- Stor oppmerksomhet Etter at sønnen ble vraket har innlegget fått stor oppmerksomhet. Så stor at den tidlige Brann-spilleren Svante Samuelsson, som nå er sportssjef i Kalmar, stilte opp til et nettprat med leserne for å forklare klubbens holdning.

- I en perfekt verden hadde det beste selvfølgelig vært at alle elleveåringer kunne spille fotball med oss, og vi kunne ha tatt i mot alle uansett. Men, vi er en eliteklubb med lag i Allsvenskan. Hvis vi skal overleve må vi utvikle dyktige fotballspillere som kan spille for A-laget. Det er det som skiller oss fra andre klubber i regionen, skriver Samuelsson på Barometerns hjemmeside.

Han fortsetter:

- I dette tilfellet var det en gutt som nesten ikke hadde spilt fotball før, som ville prøve seg på G 12-laget vårt. Denne gruppa er allerede stor, så eventuelle nye spillere må minst være på nivå med dem som er der allerede, sier Samuelsson.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram