11 grunner til seier

TORINO (Dagbladet): Her er 11 gode grunner til Rosenborg-seier i kveld. Dagbladet gir deg en veiledning i hva du skal kikke etter når du følger Rosenborg-gutta i forsøket på å bli heltene i et fotballdrama med fire toppklubber involvert.


HEIA ROSENBORG - HEIA NORGE: Alt er klart for tidenes norske klubbkamp i kveld.

Jørn Jamtfall

 • Har en nøkkelrolle som igangsetter av spillet med presise og raske utkast i god RBK-tradisjon. Alle lag er sårbare etter et fullført angrep - med litt dårlig konsentrasjon, litt mangel på krefter og ofte stor grad av ubalanse. En rastløs type som ikke må bli for heit i toppen. Har vist bra form i det siste.

André Bergdølmo

 • Offensiv backtype, både med og uten ball. Flink til å lese spillet - og å bryte foran motstanderen. Like god med begge bein, og har derfor en naturlig selvtillit og autoritet i spillet. Viktig brikke som setter standard i den avgjørende avveiningen mellom kyniske klareringer og konstruktive igangsettinger.

Bjørn Otto Bragstad

 • Sammen med Erik Hoftun Rosenborgs beste spiller på trenernes interne poengbørs. Meget god som førsteforsvarer, sterk både langs bakken og i lufta. Kan få problemer mot kvikke spillere som stikker bak ham. Inzaghi er en slik en - ofte på en flikk fra Zidane.

Erik Hoftun

 • Har vært en gigant gjennom hele Mesterligaen, med unntak av noen tretthetstegn borte mot Galatasaray. Ekstremt god til å lese spillet, bryte foran motstanderen - og regissere overganger. Bruker armene til å skjule enkelte temposvakheter, og må dele et stort ansvar med Bragstad for å sikre seg mot nevnte Inzaghi.

Morten Pedersen

 • Kalles for «Kongen». Har en vanvittig selvtillit, og blir så offensiv og positiv arrogant i alt han foretar seg at han stort sett skjuler sin største svakhet: mangel på fart. Men selvtilliten kan også føre til at han blir overambisisøs framover, og ikke rekker tilbake tidsnok. Har et meget solid venstrebein, og lav feilprosent.

Roar Strand

 • Har scoret masse mål på treningene i det siste, og likner igjen den matchvinneren han var tidligere i høst, da han la grunnlaget for å bli Norges beste spiller i 1998. Scoret åtte mål på seks kamper på rad i den perioden Rosenborg spilte seg til seriegull, cupfinale og 1- 1 borte mot Athletic Bilbao. Enorm arbeidskapasitet, som ikke må gå ut over pasningskvaliteten i en kamp som denne.

Bent Inge Johnsen

 • På papiret har han alt som skal til for å mestre en sentral midtbanejobb på Rosenborg. Han er sterk, klok og ballsikker. Men han er også sylfersk på dette nivået, selv om han gjorde en solid stopperjobb borte mot Galatasaray. Må konsentrere seg fullt og helt om det defensive, og vil uansett bli en nøkkelfigur i kampen.

Runar Berg

 • Holder et høyt internasjonalt nivå når han gidder. Det kan virke brutalt, men mannen med Norges beste høyrebein har en tendens til å melde seg ut av mindre viktige kamper. Større utfordringer enn denne finnes ikke, og Runar må dokumentere den fine utviklingen han har hatt i høst.

Jan Derek Sørensen

 • Har fart og gjennombruddsstyrke, men kunne trengt et par doser selvtillit av kollegaen lengst unna på banen, Morten Pedersen. Hadde en stor kveld mot Athletic Bilbao, og må ta med seg både kunnskapen og følelsen derfra. Følelsen gir selvtillit, kunnskapen gir involveringer fra start, både offensivt og defensivt.

Sigurd Rushfeldt

 • Må ha et stort arbeidsområde og være involvert i spillet for å fungere. Mye kan tilsi at han involveres lite i dag, men Rosenborg er veldig bevisste på å bruke Sigurd som brekkstang mot Juventus' stoppere. Det betyr at både klareringer og mer kalkulerte pasninger slås mot Sigurd, som skal forsøke å vinne dueller og holde på ballen.

Mini

 • Løftet seg merkbart i andre omgang mot Athletic Bilbao. I likhet med flankekollega Sørensen, må han ta med seg opplevelsen i kveld. Kan bli meget delaktig utover i andre omgang hvis alt går etter Rosenborgs plan - og Minis krefter fortsatt holder. For i utgangspunktet må også han gjøre en real defensiv jobb.