11 mål på fire kamper

I kveld møter Thorstein Helstad Strømsgodset igjen.

• Dagbladet.no direkte: Brann - Strømsgodset kan du følge på live.dagbladet.no kl. 19

(Dagbladet.no): Fire møter med Strømsgodset, 11 mål og et snitt på 2,75 per kamp. 

Det er Thorstein Helstads utgangspunkt foran kveldens hjemmemøte med drammenslaget. Sjøl husker spissen særlig godt hat-tricket i 4-2-seieren på Marienlyst forrige sesong.

- Det var en av de bedre bortekampene i fjor, og en god opplevelse. Etter noen svake bortekamper tidligere spilte vi vårt eget spill, mimrer han sammen med Bergens Tidende (BT).

- Kan ikke love reprise
I sin første hjemmekamp denne sesongen, mot Fredrikstad, slo han til og scoret tre mål, og det etter en vintersesong med måltørke. Så fulgte en målløs kamp mot Aalesund.

I dag er det igjen duket for kamp i Bergen, men fjorårets toppscorer tør ikke love målfest.

 - Alle målene mot dem er nok mer en tilfeldighet, men kampene har vært veldig underholdende og åpne. Jeg tror Strømsgodset kommer til å legge seg mer bakpå denne gangen. Så jeg kan nok ikke love en reprise, sier han til BT.

Skulle Brann likevel vinne med mer enn to mål i kveld, vil de klatre til topps på tabellen, på målforskjell. Artig nok så gjelder faktisk akkurat det samme for Strømsgodset.

Sjukdomsproblemer for Godset

11 mål på fire kamper

Men Strømsgodset stiller sannsynligvis svekket ettersom venstreback Joel Riddez, som var med Dagbladets lag etter seieren over Rosenborg i forrige serierunde, er blitt sjuk.

Inn på backen kommer Kristian Sørli, som får som oppgave å stanse Jan Gunnar Solli.

- Det kommer til å gå bra. Kristian er i meget bra form om dagen, forsikrer SIF-trener Ronny Deila for Drammens Tidende.

For Brann er Kristjan Örn Sigurdsson suspendert, og erstatteren Azar Karadas har slitt med sjukdom. Men Branns hjemmesider melder i ettermiddag at han er spilleklar.

HAT-TRICK: Her setter Thorstein Helstad inn et av sine tre mål i Branns 4-2-seier på Marienlyst i fjor. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
HAT-TRICK: Her setter Thorstein Helstad inn et av sine tre mål i Branns 4-2-seier på Marienlyst i fjor. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer