PASSE SELVSIKKER: José Mourinho er ikke i tvil om hvem som egentlig fortjener å bli kåret til årets trener. Hint: Han har initialene «JM».Foto: SCANPIX/EPA/JUAN CARLOS HIDALGO
PASSE SELVSIKKER: José Mourinho er ikke i tvil om hvem som egentlig fortjener å bli kåret til årets trener. Hint: Han har initialene «JM».Foto: SCANPIX/EPA/JUAN CARLOS HIDALGOVis mer

- 11 måneders jobb, 57 spilte kamper, tre titler

Mourinho mener han er årets fotballtrener, ikke Vicente del Bosque.

José Mourinho er årets fotballtrener, ikke Spanias gulltrener Vicente del Bosque. Det mener iallfall José Mourinho.

Den ubeskjedne portugiseren hevder overfor den italienske avisen Gazzetta dello Sport at han har oppnådd mer i 2010 enn mannen som styrte Spania til nasjonens første VM-gull i fotball.

- Jeg har valget klart. 11 måneders jobb, 57 spilte kamper, tre titler inkludert den gjeveste av dem alle (mesterligaen) (pluss cup og serie i Italia). Jeg har vunnet alt. Det er ikke mulig for meg å vinne mer enn det, sier José Mourinho.

Mannen som byttet fra italienske Inter til spanske Real Madrid i sommer, er ikke like imponert over VM-bragden til Spania. Ifølge Gazzetta er det mannen som avgjorde VM-finalen mot Nederland, Andrés Iniesta, som vil bli kåret til årets spiller (Gullballen).

- Om vinneren blir Iniesta, som dessverre ikke fikk med seg årets første fem måneder på grunn av skader, men som spilte seks kamper og scoret et mål i Sør-Afrika (VM), kan absolutt alt skje i et VM-år uten at det betyr noe som helst.

Gullballen skal deles ut i Zürich 10. januar.

(NTB)