11 mister jobben i Tromsø 2018

OL-selskapet blir avviklet.

Nå går det mot avvikling i Tromsø 2018. Etter at idrettsstyret vendte tommelen ned mandag ser ikke styreformannen noen hensikt i å fortsette med OL-organisasjonen.

- Nå går det mot avvikling og de 11 ansatte mister jobben, sier daglig leder for Tromsø 2018 Petter Rønningen til avisen Tromsø.

Styreleder Hans Olav Karde er helt på linje med Petter Rønningen, men han overlater til eieren å fatte det formelle vedtaket.

- Jeg mener det ligger i sakens natur at vi nå legger ned organisasjonen, og det går mot styrt avvikling. Men det er eier som må bestemme det, sier Karde.

Petter Rønningen sier han føler seg relativ profesjonell, men at det er et lite gnagsår som plager ham.

- Jeg sitter faktisk med følelsen av at vi er blitt holdt for narr. Idrettens ledelse har skiftet argument og ståsted like ofte som andre skifter skjorte, og det mener jeg er svært underlig, sier han.

Rønningen får støtte fra styreleder Karde.

- Det er vanskelig å lykkes med et slikt prosjekt når vi har en idrettspresident som mest av alt ønsker å spenne krokfot på oss.

GAME OVER: Petter Rønningen (i brun dressjakke) får her beskjed om at det ikke blir noe OL i Tromsø. Foto: JAN-MORTEN BJØRNBAKK/SCANPIX
GAME OVER: Petter Rønningen (i brun dressjakke) får her beskjed om at det ikke blir noe OL i Tromsø. Foto: JAN-MORTEN BJØRNBAKK/SCANPIX Vis mer

Karde sier at argumentene - og ikke minst Veritas-rapporten - viser til at Tromsø har vært motarbeidet fra høyeste hold innen idretten.

- I Veritas-rapporten er det lagt inn flere nye beregningsmodeller som alle sammen kommer negativt ut for Tromsø. Et krav vi bør stille for fremtiden er at alle idrettsarrangement blir utsatt for samme beregningsmodeller. Da blir det fint lite gjort her i landet, mener Hans Olav Karde.

(NTB)

11 mister jobben i Tromsø 2018