Folkets idrettspris:

1161 dager senere kom beviset på at hun hadde rett

Drømmeår for Ada Hegerberg.

STJERNER: Ada Hegerberg på podiet i Monaco sammen med Cristiano Ronaldo etter å ha blitt kåret til årets beste fotballspiller i Europa. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB Scanpix
STJERNER: Ada Hegerberg på podiet i Monaco sammen med Cristiano Ronaldo etter å ha blitt kåret til årets beste fotballspiller i Europa. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHE / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): - Jeg mener at dersom du skal bli en av de beste, må du ta steget ut i Europa.

Det var den klare meldinga fra den ferske Tyskland-proffen til Dagbladet sommeren 2013.

Kalenderen viste 21. juni 2013 og på Lillestrøm gjorde de norske fotballjentene sine siste forberedelser før avreise til fotball-EM i Sverige.

«Floskler og ungommelig overmot», tenkte sikkert mange.

Men den 25. august i år, 1161 dager senere på en scene i fasjonable Monaco med Cristiano Ronaldo ved sin side, fikk alle beviset på at den 17 år gamle jenta visste hva hun snakket om.

- En stor ære

Da Ada Hegerberg klatret opp på podiet under Uefa-gallaen for å motta prisen for årets kvinnelige fotballspiller i Europa, var det kronen på toppen av en fantastisk sesong.

Hegerberg scoret 54 mål på 34 kamper for Lyon. I mesterligaen ble hun toppscorer med sine 13 mål.

Lyon vant både ligaen, cupen og Champions League.

- Det var en stor ambisjon å vinne alle trofeene, og det var en fantastisk lagseier. Å stå her med trofeet er en stor ære. Det er en fantastisk følelse

Triumf

Spesielt Champions League-triumfen var en milepæl for Hegerberg, og finalen gikk foran 15 000 tilskuere på Mapei Stadium i italienske Reggia Emilia.

Allerede etter 12 minutter satte stjernespissen inn kampens første mål. Det så også lenge ut til å bli kampens eneste, men med to minutter igjen sørget Alexandra Popp for balanse i regnskapet.

Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger før det hele til slutt måtte avgjøres på straffespark. Hegerberg bommet riktignok på sitt straffespark, men med mer enn et dusin scoringer skal hun likevel ha en stor del av æren for triumfen.

- Jeg finner ikke ord. Dette er sannsynligvis den største dagen i livet mitt, sa hun etter at trofeet var sikret.

Ambisjoner

Forrige gang en norsk fotballspiller fikk en slik utmerkelse var da Hege Riise ble kåret til verdens beste fotballspiller i 1995.

Det samme året som Hegerberg ble født.

Tross sin unge alder står 21-åringen allerede med 55 landskamper, men det er ingen fare for at hun nå kommer til å hvile på sine laubær.

- Jeg må vel gå for 60 mål denne sesongen. Nei, jeg må bare fortsette å utvikle meg og vinne trofeer med laget. Ambisjonene er de samme som tidligere, var beskjeden etter å ha solt seg i glansen i Monaco.

Ambisjonen er å bli best.