Norge U20 slått ut av VM

12-0 ikke nok. Norge slått ut

Panama satte inn nådestøtet for Norges VM-håp.

Lublin, Polen 20190530.
FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras (12-0). Norges Erling Haaland takker publikum etter VM-kampen i fotball mellom Norge og Honduras på Lublin Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Lublin, Polen 20190530. FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras (12-0). Norges Erling Haaland takker publikum etter VM-kampen i fotball mellom Norge og Honduras på Lublin Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Etter Norges storseier mot Honduras, var det fortsatt flere resultater som måtte gå de norske guttas vei om de skulle bli avansement.

En mulighet til å gå videre var hvis USA eller Nigeria tapte torsdag kveld. Det skjedde ikke.

Et annet håp var at Saudi-Arabia tok poeng mot Panama i kveld. Det skjedde heller ikke, og dermed er eventyret over for denne gang.

De fire beste treerne fra gruppespillet går til åttendedelsfinale, men etter dagens resultat er det ikke lenger en mulighet for at Norge blir en av disse. Tradisjonelt sett har tre poeng og en god målforskjell, som Norges åtte plussmål er, vært nok til å ta seg videre, men statistikken var ikke på Norges side denne gangen.

Kan havne nederst

Av gruppetreerne er det bare Norge og Portugal og Sør-Korea fra gruppe F som har tre poeng. De har begge kamper i kveld, og det er gode muligheter for at Norge til slutt havner nederst av de tredje beste.

Norge tapte mot både Uruguay og New Zealand i startet av mesterskapet, og gjorde det svært vanskelig for seg selv med tanke på avansement. Premisset før torsdagens kamp mot Honduras var at Norge måtte vinne, og de måtte vinne med mange mål. Det var den eneste måten å holde liv i drømmen.

Men til tross for 12-0, hvorav ni scoringer var signert stjernespiss Erling Braut Haaland, er Norge slått ut og må reise hjem fra Polen.

Etterforskes

Underveis i kampen mot Honduras var det mange som begynte å spekulere i kampfiksing. Blant dem, TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

- Honduras må ha fått betalt for å tape stort, og den oppgaven løste de forbilledlig. Noen med kontakter i Honduras-leiren tjente nok gode penger på denne kampen, for i mesterskap som dette kan man nesten sette det man vil underveis i kampen, skrev han på Twitter. Mathisen jobber også som oddsekspert hos kanalen.

Nå kan det vise seg at den tidligere Start-spilleren får rett. Tidligere i dag fortalte Honduras' fotballpresident, Jorge Salomón, at kampen skal etterforskes av FIFA.

Fotballpresidenten ville selv ikke spekulere i om det var kampfiksing inne i bildet, og sa at det voldsomme sluttresultatet var et resultat av nervøsitet og manglende koordinasjon