12 engelskmenn arrestert i dag

Slåss med politiet.

14 fotballbråkmakere ble i dag arrestert i Algarve etter at hundrevis av fotballfans, de fleste av dem briter, havnet i slåsskamp med politiet.

12 av de arresterte er britiske statsborgere, de to øvrige er fra Russland og Portugal. 16 personer skal være skadet i tumultene, men ingen av dem alvorlig. 13 av de skadde er briter.

Det er de første alvorlige opptøyene under EM-sluttspillet i Portugal. Politiet regner med at rundt 400 bråkmakere, de fleste av dem fra England, var involvert, og det tok fem timer å få kontroll over situasjonen.

Rapportene sier at mannskaper fra Portugals nasjonalgarde ble angrepet av rasende fans da de ble tilkalt for å ta seg av bråk i og rundt to puber i hovedgaten i Albufeira.

Vitner forteller at bråkmakerne, som for det meste var synlig beruset, provoserte politiet, men andre vitner hevder at politiet selv forårsaket opptøyene ved at de umotivert slo rundt seg med køller.

En rekke briter har Algarve-kysten som base under det tre uker lange fotballmesterskapet, men inntil tirsdag hadde de oppført seg pent. Politiet roste fansens oppførsel etter Englands 1-2-tap mot Frankrike søndag, det var minimalt med bråk i forbindelse med åpningskampen.

Før EM ble det meldt at UEFA vil kaste England ut av turneringen dersom tilhengerne går over streken, men dette ble avkreftet av UEFA-president Lennart Johansson.

(NTB-AFP)

ARRESTASJONER:</B> Det portugisiske gikk til aksjon mot fotballfans i Algarva i dag tidlig.