12 kilo lettere

Kari Traa (30) er lei av slankehysteri. Selv har hun gått ned 12 kilo, uten å slanke seg.

SOGNSVANN (Dagbladet): -  Jeg har aldri vært tynn, jeg trives med litt mage og pupper. Jeg synes det ser bra ut, sier Kari til Dagbladet.

Og hun tror at jenter spesielt har en fordel av å ha noen ekstra kilo med seg i bagasjen.

-  Guttene liker nok å se på tynne jenter, men jeg oppfatter det som om de aller fleste liker å ha litt mer å ta i. Det er bare bra med litt kropp om man er fast i fisken. Det blir bare ekkelt hvis man er for tynn.

Store klær

Kari lanserer i disse dager sin nye kleskolleksjon.

-  Jeg er blitt mer observant på slanking etter hvert. Jeg ser flere jenter som bevisst kjøper ei bukse som er et nummer for liten, fordi de bestemmer seg for å komme inn i den om en måneds tid. Det blir helt feil for meg. Selv bruker jeg large, eller medium, og trives i litt store klær.

Litt mindre

Hun har fulgt med fra sidelinjen på slankehysteriet blant personer som gjør alt for å komme seg ned i vekt. Men å slanke seg har aldri vært noe tema for kulekjøreren. Selv om hun selv har gått ned 12 kilo.

-  Jeg følte meg aldri feit. Men jeg var nok diger og helt hekta på sjokolade, forteller Traa.

-  Så du har aldri slanket deg?

-  Seriøst. Jeg har aldri slanket meg bevisst, svarer Kari Traa.

-  Jeg har heller aldri brukt mye energi på å tenke over at jeg var stor, har aldri hatt noen komplekser.

-  Jeg har bare litt mindre masse å dra på nå. Fortsatt er jeg en av de største i idretten min.

Da kulestjerna fra Voss gikk på vekta for ett år siden viste nåla 82 kilo. I kuleløypa ble landingene etter hoppene til Traa i det hardeste laget.

-  Nå veier jeg 70 kilo. Det er en merkbar forskjell, sier hun.

Spretter videre

-  Jeg deiset jo ned når jeg landet. Nå spretter jeg videre og det går raskere ned løypa, forklarer Kari - som nettopp har gjennomført en 14 dagers treningssamling i sveitsiske Zermatt.

Hun har byttet ut de tyngste vektene med noen lettere. Kostholdet er endret betraktelig. Sjokoladene har fått fyken til fordel for mat som gir positiv effekt. Slik har 30-åringen rast ned i vekt.

Unyttig musklatur

-  Før trente jeg med de aller tyngste vektene. Jeg var grisesterk og veldig tung, sier Kari Traa.

Hun innså at knallhard styrketrening som ga store muskler ikke kom henne til nytte i kulekjøring.

Hun har lite til overs for dem som ønsker å gå ned i vekt bare for å se bra ut. Og særlig idrettsutøvere som tenker samme tanken.

-  For idrettsutøvere som slanker seg, kan det ende med sykdom. Da blir det fort alvorlige problemer ut av det.

-  Det hjelper jo ikke å se bra ut hvis du ikke presterer bra. Når du slanker deg så mye, går det til slutt ut over prestasjonene. Det er ikke bra, sier Traa.

MINDRE KUL: Kulestjerna Kari Traa går inn i en ny vintersesong 12 kilo lettere enn før. Oppskriften var grei nok: Lettere vekter og null sjokolade.
SPRETTEN: Med en lettere kropp kommer Kari seg kjappere videre etter landingene.
HENGER I: Kari Traa lanserer snart sin egen klesproduksjon. Selv liker hun å kle seg i litt store klær, og bruker helst large eller medium.