FEIRET:  Algerie-spillerne hadde god grunn til å feire etter å ha slått Sør-Korea 4-2. Foto:  AFP PHOTO / PEDRO UGARTE
FEIRET: Algerie-spillerne hadde god grunn til å feire etter å ha slått Sør-Korea 4-2. Foto: AFP PHOTO / PEDRO UGARTEVis mer

12 magiske minutter la grunnlaget for historisk Algerie-triumf

I førersetet i kampen om avansement.

Sør-Korea - Algerie 2-4 (0-3)

(Dagbladet): Det tok 80 minutter før dagens første VM-kamp mellom Belgia og Russland tok fyr. Det gjorde det ikke i den andre.

12 minutter i 1. omgang la grunnlaget for Algerie-seier.

- Vi er veldig glade, for det er så fryktelig lenge siden vår forrige seier i et VM. I annen omgang tok vi det litt roligere, men vi vant fortjent, sa lagkaptein Madjid Bougherra.

Algerie gikk ut i hundre mot Sør-Korea. Laget som tapte åpningskampen mot Belgia, kom til flere gode muligheter, uten å lykkes.

Slimanis styrke Uttelingen kom etter 26 minutter. Carl Medjani lempet en ball i rommet bak de koreanske stopperne. Der satte Islam Slimani fart, og kriget seg fram til en scoringsposisjon. Alene med keeper styrte han ballen inn i nettmaskene.

57 sekunder var ledelsen doblet. En utoverskrudd corner fant panneprasken til Rafik Halliche, som stanget inn Algeries andre for kvelden.

Så kan man stille et spørsmålstegn rundt keeperspillet til Jung Sung-Ryong. Sisteskansen var på vei ut i feltet, men var for seint ute, og tapte duellen mot Halliche.

Dette var Algeries aften. For i det 37. minutt satt kveldens tredje. Slimani var uegoistisk og serverte lagkamerat Abdelmoumene Djabo i bedre posisjon. Midtbanespilleren var sikker som banken og trillet inn Algeries tredje før pause.

En perfekt gjennomført omgang av afrikanerne.

Sør-Korea prøvde Sør-Korea måtte heve seg umiddelbart i den andre omgangen for å skape liv i kampen. Det klarte de.

Bundesliga-proffen Son Heung-Min, tok ned ballen med ryggen (!), vendte bort en forsvarsspiller og satte ballen mellom beina til keeper etter 50 spilte minutter.

Sung-Yueng Ki fikk vist fram skuddbørsa like før timen var spilt. Dessverre for Ki, var Rais M'Bohli i Algerie-buret med på notene.

Kampens angrep fant sted noen minutter senere. Da med Algerie-spillere som aktører. Hovedrollen hadde Yacine Brahimi. Algerie-spilleren var med på oppbyggingen av angrep, før han kombinerte elegant sammen med Feghouli i Koreas boks. Avslutningen satte han sikkert i mål.

Målet sørget for Algerie ble det første afrikanske landet til å score fire mål i en VM-kamp.

Spenningen i kampen var likevel ikke over. Med 19 minutter igjen av ordinær tid, kranglet Korea-kaptein Ja-Cheol Koo ballen i mål.

Seieren sørger for at Algerie er i førersetet i kampen om å ta seg videre sammen med Belgia. De møter Russland i sin siste gruppespillskamp.