12 minutter, to scoringer

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Crystal Palace 6- 2. Tore André Flo reiste seg fra den tilværelsen han mener han ikke fortjener i Chelsea, fikk et snaut kvarter for manager Vialli og scoret to. Klarere enn det kan ikke en reserve svare en manager som foretrekker italiensk framfor norsk.

I Mark Hughes' gule karantene var Tore André Flo overbevist om at han skulle spille fra start. Som eneste Chelsea-målscorer på de fire siste kampene - og som massiv helt etter dobbelt-lykken i cupvinnercupen mot Real Betis for en uke siden - handlet ikke følelsen om overtro. Men rett før kampen ble han innkalt til Vialli, og på managerkontoret kom skuffelsen muntlig:

- Tore Andrè, jeg er nødt til å spille sjøl. Denne kampen betyr så mye for meg at jeg er nødt til å være utpå der og hjelpe laget.
Sa Vialli.

Likte det ikke

- Jeg aksepterte det med et nikk, sier Tore André til Dagbladet. Akkurat det betyr at han ikke likte vrakingen. Men han ble ikke sur og følte seg pigg og skjerpet på benken. Det eneste han tenkte på var minuttene han kom til å få.

- Det gode ved situasjonen var at han (Vialli) sa det til meg, sier Tore André. - Det ville vært ille å sitte der uten å vite hvorfor. Og da jeg kom inn kjente jeg at jeg var fast i rumpa.

Den følelsen betyr god dagsform.

Før kampen gikk Vialli ut og sa at resten av Chelsea-sesongen handler om den enkelte spillers framtid i klubben. Den nye sjefen på Stamford Bridge har nemlig bestemt seg for å selge. Og salg betyr penger inn, som igjen betyr muligheter for kjøp.

Dermed gikk det ikke mange timene før Lazios problematiske stjernespiss Pierluigi Casiraghi sa at han vil til Chelsea.

Tøft for Flo

For Tore André Flo er Casiraghis drøm, hans italienske opphav og Chelseas krav om store navn på plakaten minst like dårlige nyheter som benketilværelsen. Og - det blir ikke lettere når vi vet at Brian Laudrup allerede er høstklar for ei lønn på nærmere en million i uka. Og sper du på med Chelsea-drømmen om å kjøpe midtbanestjerna Didier Deschamps fra Juventus, så har Tore Andrè rett i følgende:

- Da blir det ikke lett å hete Flo og komme fra Stryn.

Hvor lett det blir før så skjer er et spørsmål, det også. Vialli og Zola delte nemlig tre scoringer mot Crystal Palace. Manageren scoret to av dem og Zola det tredje.

Tore André Flo fikk sine minutter og svarte altså med det han kan best. I det 89. og 90. minutt scoret han sitt 12. og 13. mål for sesongen. Dermed har han ni i Premier League, som er Chelsea-best og like mange som Vialli.

- Det var enkle scoringer, jeg hadde flaks, sier Flo.

<B>SCORING:</B> Chelseas superreserve Tore André Flo fikk beskjed av manager Vialli om at han måtte starte på benken - igjen. Til slutt fikk han 12 minutter på graset på Stamford Bridge - og scoret to ganger. -Jeg hadde flaks, sier Flo beskjedent.