12 strake bortetap for AaFK

RBK snudde 0-1 til 3-1.

LERKENDAL (Dagbladet.no): Rosenborg - Aalesund 3-1 (0-1)

Aalesund hadde ledelsen, men en hodeløs Diego Silva var sterkt delaktig i at «tangotrøyene» nå står nå med 12 strake bortetap, faretruende nær Bryne og Branns lite hyggelige rekord med 13 strake nederlag på fremmed gress.

AaFK-kaptein Johan Arneng har ingen god forklaring på hvorfor laget ikke har lykkes andre steder enn på kunstgresset på Color Line Stadion siden 22.juli i fjor.

- Det har kanskje med å gjøre at vi spiller på kunstgress hjemme og naturgress borte, forsøker Arneng seg overfor TV 2 Sport etter kampslutt.

Måten Rosenborg vinner på plager Aalesund-spiss Tor Hogne Aarøy.

- Vi lar de score alt for lett. Det er irriterende å slippe inn sånne «drittmål», understreker den høyreiste sunnmøringen overfor Dagbladet.no.

Billige baklengs eller ikke; trener Sören Åkeby synes egne elever tapte fortjent på Lerkendal. Likevel trekker han fram noen nøkkelsituasjoner som han mener tippet kampen i Rosenborgs favør.

- Lie er fantastisk mesteparten av kampen, men er uheldig på scoringen og da faller vi sammen. Etter det virket vi trøtte. Dessuten bidrar nye skader til slitasjen, påpeker Åkeby overfor TV 2 Sport før han vier utvisningen av Diego Silva noen ord. 

MATCHVINNER MOT MATCHFORMEN: Steffen Iversen senket Aalesund med to scoringer på Lerkendal i kveld. Rosenborg-spissen synes å være på vei mot storformen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
MATCHVINNER MOT MATCHFORMEN: Steffen Iversen senket Aalesund med to scoringer på Lerkendal i kveld. Rosenborg-spissen synes å være på vei mot storformen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

- I den første situasjonen skal han gi f… i ballen, og han er gammel nok til å vite det. Dersom han treffer mann i den andre situasjonen er det gult, men det kan ser ut som det filmes, sier Åkeby i det han får se tv-bildene av taklingen til Silva på Alejandro Lago.

Tidlig AaFK-initiativ

Et ungt Aalesund-lag yppet seg tidlig og var svært nære på å gå opp til 1-0 allerede etter noen minutter spill på Lerkendal. Alexander Mathisen ble spilt gjennom av Tor Hogne Årøy og fikk skutt fra ti meter, men keeper Jarstein reddet mesterlig.

Utover i omgangen var det helt klart hjemmelaget som hadde ballen mest og skapte det meste av sjanser. Roy Miller var svært nære etter 17 minutter, da han etter en corner fikk headet like over mål.

Aafk har i den siste tiden slitt med skader på sentrale spillere. Kibebe, Skiri, Fjørtoft og Brown var alle uaktuelle til denne kampen. Bedre ble det ikke da Erlend Holm fikk seg en kraftig smell 22 minutter ut i omgangen. Holm måtte byttes ut, og inn kom brasilianeren Diego Silva.

Silva på godt og vondt

Kampen var 38 minutter gammel da Johan Arneng vakkert spilte gjennom Diego Silva som plutselig var alene med Jarstein. Enkelt rundet den brasilianske spissen RBK-keeperen, og satte ballen i mål. Flere Rosenborg-spillere sto på streken, men ingen maktet å stoppe skuddet.

Dermed 1-0 til gjestene fra Ålseund - uten tvil mot spillets gang. Konan Ya og Konè var nære på i løpet av de siste minuttene av den første omgangen, men både tverrligger og stolpe sto i vegen for trønderne.

12 strake bortetap for AaFK

2. omgangen var ikke mer enn et par minutter gammel da kampens første målscorer Diego Silva igjen kom i fokus.

På tampen av den første omgangen pådro brasilianeren seg gult kort, og etter en håpløs sen takling på Alejandro Lago i den andre, viste dommer Tom Henning Øvrebø det gule kortet for andre gang, og spissen måtte dermed forlate banen.

Helt korrekt dømt av dommeren som nylig dømte i Europamesterskapet i Østerrike og Sveits. 

Heldig Tettey-treff  

17.778 tilskuere fikk se et Rosenborg-lag komme mer og mer utover i omgangen, mens de oransje og blå knapt fikk skapt en sjanse med ti mann.

Etter 56 minutter spill trodde alle at Alexander Tettey slo et innlegg fra høyrekanten. I stedet ble det et skudd som gikk rett i det lengste krysset bak Andreas Lie, som kanskje burde tatt skuddet.

Endelig fikk Rosenborg nettkjenning etter flere store muligheter, om enn noe tilfeldig.

- Det er ment som et innlegg, jeg prøver å legge inn på bakerste. Men jeg har Gud med meg, og utrolig nok går den inn! forklarer Tettey overfor Dagbladet.no.

Dobbel «Ivers»

72 minutter spilt fikk hjemmelaget frispark på høyrekanten etter at Roar Strand ble felt. Sapara slo meget presist inn mot Iversen på lengste stolpe, som enkelt kunne sette ballen bak en sjanseløs Andreas Lie. Rosenborg hadde snudd kampen fra 0-1 til 2-1.

Trønderne fortsatte å holde presset oppe, og i det 86. minutt satte Steffen Iversen spikeren i kista. Etter et mislykket Aalesund-frispark satte Rune Jarstein spillet rakst i gang mot Traorè på venstrekanten.

Sistnevnte fikk slått inn mot Iversen som fintet vekk et par Aalesund-forsvarere før han elegant lobbet ballen over keeper Lie.

- Det har vært lite sjanser å jobbe med, så det var godt å sette et par når jeg først fikk muligheten. Dessuten var det lenge siden jeg har kippet over keeper, så det var gøy, kommenterer Iversen overfor TV 2 Sport.

Inne i positiv spiral

Rosenborg vant fullt fortjent 3-1. Det får trener Erik Hamrén til å trekke fram superlativene, selv om svensken ikke er 100 prosent tilfreds med gjennomføringen.

- Jeg er veldig fornøyd med kampen, og jeg synes vi også var bra før utvisningen. Dessuten viser vi virkelig kvalitet ved å snu 0-1 til 3-1. Effektiviteten er jeg dog ikke fornøyd med. Uansett føler jeg at vi er inne i en positiv spiral nå, og det er også bra at Iversen begynner å score igjen, oppsummerer Hamrén overfor Dagbladet.no.

Med full pott klatret trønderne opp på en tredjeplass, mens Aalesunds tapsrekke på bortebane fortsetter.

PÅ ETTERSKUDD: AaFKs Diego Silva var på etterskudd både her mot Vadim Demidov, men særlig mot Alejandro Lago med en tofotstakling som var en sterk søknad til kort og utvisning.
HELDIG: Alexander Tettey var naturligvis lykkelig over å utligne Aalesunds ledelse, men innrømmet at han prøvde på innlegg framfor skudd.
SKUFFET OVER SJANSESLØSERI: Erik Hamrén mener hjertet hans ikke kommer til å holde lenge her i Norge så lenge Rosenborg misbruker så mye sjanser.