-  12.40 er mulig

Chad Hedricks nye verdensrekord på 10 000 meter lyder 12.55,11. Eskil Ervik og Øystein Grødum tror det er mulig å gå femten sekunder fortere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hedrick gikk nesten tre sekunder raskere enn den gjeldende rekorden til Carl Verheijen under det amerikanske mesterskapet i Salt Lake City i går.

-  Jeg er usikker på hvor godt dette løpet egentlig er. Jeg tror mange andre også er i stand til å gå så raskt i Salt Lake City, sier Eskil Ervik til Dagbladet.

-  Dårligere enn 12.57

Hedrick kom inn til 6.16 på 5000 tidligere i mesterskapet, bortimot åtte sekunder dårligere enn sin egen rekord på den distansen.

-  Det var i hvert fall ikke noe å rope hurra for. Og det er ikke akkurat noen overraskelse at Verheijens løp fra Heerenveen før eller siden ville bli slått i Salt Lake eller Calgary, sier Ervik, og får støtte av landslagskollega Øystein Grødum:

-  12.55 i Salt Lake City er dårligere enn 12.57 i Heerenveen, fastslår arendalitten.

Nytt utstyr på vei

Både Ervik og Grødum mener 10 000 utvilsomt er den distansen hvor det er størst potensial for rekordforbedring. Det kan fort bli bevist i sesongavslutningen: 18.-19. mars arrangeres allround-VM i Calgary. De to høytliggende banene i Nord-Amerika er som kjent de raskeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer