125 000 kroner for VM-skrot

Lysten på en lapp hvor det står «Germany»?

(Dagbladet.no): Verdens fotballstorheter var samlet i Leipzig 9.desember for å trekke de åtte gruppene til sommerens fotball-VM i Tyskland.

Etter trekningen var Matthias Blume med på å rydde lokalet, og fant det som må være tidenes dyreste søppelhaug.

For i den ene papirkurven lå 32 lapper med navnene til hvert av deltakerlandene på - og disse er i ferd med å gjøre Blume til en rik mann.

Pass-ID

Blume har nemlig lagt ut lappene for salg på internett, og ifølge Reuters er budet på den første lappen, den det står «Germany» på, oppe i hele 125 000 kroner.

Det er imidlertid ikke bare seriøse bud på papirlappene, og Blume krever nå at de som skal by må registrere seg med pass.

- Vi måtte kansellere auksjonen fordi noen av budene var useriøse. Vi har nå gjort grep for å sikre oss at vi bare får inn seriøse bud, sier Blume til nyhetsbyrået.

Det ene budet, som var på nærmere én million kroner, viste seg å være en spøk, forteller tyskeren.

VERTER: Modellen Heidi Klum og legenden Franz Beckenbauer. Foto: AP/Scanpix
VERTER: Modellen Heidi Klum og legenden Franz Beckenbauer. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Fifa reagerer

I dag legges lappene med «Australia» og «England» legges ut for salg, men det internasjonale fotballforbundet (Fifa) vil forsøke å stoppe auksjonene.

- Fifa har sendt en advarsel til denne personens advokater og gjort det klart at dette er et brudd på Fifas navnerettigheter og at auksjonene må stoppes. Hvis ikke vil vi vurdere å gå til retten, sier talsmann Andreas Herren.

Det stopper imidlertid ikke Blume, som hevder han er søppelets rette eier.

- De ble funnet av meg i søppelkassa, og jeg er eieren nå.

  • Hvor mye ville du betalt for VM-søppel?
TRAKK: Pelé.