129 millioner i potten til tennismillionærene

Grand Slam Cup som startet i München i går er tennisstjernenes dollar-paradis. I denne turneringen som samler spillere som har gjort det best i årets Grand Slam-turneringer, er premiene størst og alvoret minst.

De 12 menn og 8 kvinner som er kvalifisert til showet, spiller om en samlet premiepott på 129 millioner kroner. Men de feterte tennisproffene synes ikke å bry seg så veldig om den enorme dollarpotten.

Den aller største begivenheten skjer nemlig i kulissene i Olympiahallen i München. Hele Tyskland ser fram til den første Europa-opptreden til det nye drømmeparet Andre Agassi og Steffi Graf.

Vinneren av kvinneturneringen får 6,3 millioner kroner i seiersbonus - etter bare tre matcher.

Favoritten er sveitsiske Martina Hingis, nummer en på verdensrankingen. Jenta som feirer sin 19. bursdag i morgen, vet at dette blir bare moro.

- Jeg gleder meg stort. Verdens beste spillere er på plass, men egentlig er det bare en oppvisningsturnering. Ingen tar det helt alvorlig.

- Det er ihvertfall ingen som stresser, forteller Martina Hingis til nyhetsbyrået DPA.

Agassi favoritt

Også hun er spent på det nye paret Agassi-Graf.

- Jeg synes det er helt topp. Jeg er blant dem som kommer til å følge nøye med om de kommer hånd i hånd, sier Martina.

Blant de beste kvinnene mangler bare Monica Seles. Hun har ikke spilt i Tyskland siden hun ble stukket ned med kniv under en turnering i Hamburg i 1993.

Andre Agassi, nummer en på herrenes ranking, er den klare favoritten på herresiden. Også fordi Pete Sampras (USA), Patrik Rafter (Australia), Todd Martin (USA), Tim Henman (Storbritania) und Cedric Pioline (Frankrike) har meldt avbud grunnet skader.

Førstepremie på herresiden er på 10,2 mill. kroner. I tillegg får Andre Agassi Champions Award-prisen, som vinner av French Open og US Open. Den er på 9,4 mill. kroner.