Kokomo Murase vant X-Games på Fornebu

13-åringen som forbløffer snowboard-verdenen: - Hun har null frykt

Kokomo Murase er 13 år - og ligger allerede et hestehode foran konkurrentene. Lørdag ble hun historisk i Big Air-rigget på Fornebu.

HISTORISK: Japanske Kokomo Murase. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
HISTORISK: Japanske Kokomo Murase. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FORNEBU (Dagbladet): Hjemmehåpet Silje Norendal fikk det ikke til å klaffe under X-Games på hjemmebane. 24-åringen, som allerede har fire X-Games-gull i medaljeskapet, havnet på en sjetteplass.

Vant gjorde 13-årige Kokomo Murase fra Japan, i sin første X-Games-start. Hun ble historisk da hun som første kvinne landet en backside double cork 1260 i konkurranse.

- Det var dette vi lurte på om kom til å skje. Jeg har sett henne på trening, og hun har null frykt. Vi andre har jo vondter her og der, sier Silje Norendal.

TOK BRONSE: Silje Norendal, her sammen med mamma Marit før konkurransen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TOK BRONSE: Silje Norendal, her sammen med mamma Marit før konkurransen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Supertrikset feilet

Norendal har tross sine 24 år blitt en veteran i sirkuset, og prøvde å lande et triks hun nettopp har lært seg og som få av de andre i startfeltet gjør, en cab 1080.

- Trikset jeg gjerne ville vist fram er vanskelig å få til. Dette var mitt første forsøk, alle så jo det. Det var et dårlig forsøk, dessverre, sier Norendal.

Men i tillegg til at flere av snowboard-jentene - inkludert Norendal - har trøblet litt med Fornebu-hoppet - sliter Kongsberg-jenta litt med kneet. Det har merket at det ha vært en lang sesong.

- Det har hemmet meg litt de siste dagene. Det er veldig vondt. Men det er mange i feltet som har litt vondter etter en lang sesong. Kneet trenger bare en pause, sier Norendal.

Vidunderet

Men så var det altså denne 13-åringen - Kokomo Murase. En backside dobbel 1360, altså.

- Det er ekstremt imponerende gjort. Det er veldig vanskelig, lovpriser Norendal.

Hun gleder seg nå til ferie, men ser likevel frem til å hamle opp med Murase neste år.

13-åringen selv sier:

- Jeg er veldig glad, og vil bare ringe hjem og fortelle det til foreldrene mine. Jeg er veldig glad, og ønsker bare å gjøre det igjen. Det handler bare om støtten fra foreldrene mine.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer