Kokomo Murase vant X-Games på Fornebu

13-åringen som forbløffer snowboard-verdenen: - Hun har null frykt

Kokomo Murase er 13 år - og ligger allerede et hestehode foran konkurrentene. Lørdag ble hun historisk i Big Air-rigget på Fornebu.

HISTORISK: Japanske Kokomo Murase. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
HISTORISK: Japanske Kokomo Murase. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FORNEBU (Dagbladet): Hjemmehåpet Silje Norendal fikk det ikke til å klaffe under X-Games på hjemmebane. 24-åringen, som allerede har fire X-Games-gull i medaljeskapet, havnet på en sjetteplass.

Vant gjorde 13-årige Kokomo Murase fra Japan, i sin første X-Games-start. Hun ble historisk da hun som første kvinne landet en backside double cork 1260 i konkurranse.

- Det var dette vi lurte på om kom til å skje. Jeg har sett henne på trening, og hun har null frykt. Vi andre har jo vondter her og der, sier Silje Norendal.

Supertrikset feilet

Norendal har tross sine 24 år blitt en veteran i sirkuset, og prøvde å lande et triks hun nettopp har lært seg og som få av de andre i startfeltet gjør, en cab 1080.

- Trikset jeg gjerne ville vist fram er vanskelig å få til. Dette var mitt første forsøk, alle så jo det. Det var et dårlig forsøk, dessverre, sier Norendal.

Men i tillegg til at flere av snowboard-jentene - inkludert Norendal - har trøblet litt med Fornebu-hoppet - sliter Kongsberg-jenta litt med kneet. Det har merket at det ha vært en lang sesong.

- Det har hemmet meg litt de siste dagene. Det er veldig vondt. Men det er mange i feltet som har litt vondter etter en lang sesong. Kneet trenger bare en pause, sier Norendal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer