Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kokomo Murase vant X-Games på Fornebu

13-åringen som forbløffer snowboard-verdenen: - Hun har null frykt

Kokomo Murase er 13 år - og ligger allerede et hestehode foran konkurrentene. Lørdag ble hun historisk i Big Air-rigget på Fornebu.

HISTORISK: Japanske Kokomo Murase. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
HISTORISK: Japanske Kokomo Murase. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

FORNEBU (Dagbladet): Hjemmehåpet Silje Norendal fikk det ikke til å klaffe under X-Games på hjemmebane. 24-åringen, som allerede har fire X-Games-gull i medaljeskapet, havnet på en sjetteplass.

Vant gjorde 13-årige Kokomo Murase fra Japan, i sin første X-Games-start. Hun ble historisk da hun som første kvinne landet en backside double cork 1260 i konkurranse.

- Det var dette vi lurte på om kom til å skje. Jeg har sett henne på trening, og hun har null frykt. Vi andre har jo vondter her og der, sier Silje Norendal.

TOK BRONSE: Silje Norendal, her sammen med mamma Marit før konkurransen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TOK BRONSE: Silje Norendal, her sammen med mamma Marit før konkurransen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Supertrikset feilet

Norendal har tross sine 24 år blitt en veteran i sirkuset, og prøvde å lande et triks hun nettopp har lært seg og som få av de andre i startfeltet gjør, en cab 1080.

- Trikset jeg gjerne ville vist fram er vanskelig å få til. Dette var mitt første forsøk, alle så jo det. Det var et dårlig forsøk, dessverre, sier Norendal.

Men i tillegg til at flere av snowboard-jentene - inkludert Norendal - har trøblet litt med Fornebu-hoppet - sliter Kongsberg-jenta litt med kneet. Det har merket at det ha vært en lang sesong.

- Det har hemmet meg litt de siste dagene. Det er veldig vondt. Men det er mange i feltet som har litt vondter etter en lang sesong. Kneet trenger bare en pause, sier Norendal.

Vidunderet

Men så var det altså denne 13-åringen - Kokomo Murase. En backside dobbel 1360, altså.

- Det er ekstremt imponerende gjort. Det er veldig vanskelig, lovpriser Norendal.

Hun gleder seg nå til ferie, men ser likevel frem til å hamle opp med Murase neste år.

13-åringen selv sier:

- Jeg er veldig glad, og vil bare ringe hjem og fortelle det til foreldrene mine. Jeg er veldig glad, og ønsker bare å gjøre det igjen. Det handler bare om støtten fra foreldrene mine.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media