13 bosniere kan boikotte EM-kvalikkampen mot Norge

Deriblant de største stjernene.

• Les også: NFF overrasket over Bosnia-Hercegovinas billett-nei

(Dagbladet.no): Den 24. mars tar Norge imot Bosnia-Hercegovina til en svært avgjørende EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal stadion.

Men bortelaget stiller muligens med svært redusert mannskap. Siden lagets forrige kamp (hjemmetap 0-4 for Hellas i oktober) har nemlig 13 av spillerne truet med boikott - i protest mot lederne i det bosniske fotballforbundet.

- Vi håper denne handlingen vil være første steg mot å helbrede kreftsvulsten i fotballen, skrev de blant annet i et åpent brev i den bosniske avisa Dnevni Avaz.

Trusselen skyldes anklager om kampfiksing, korrupsjon og diskriminering på grunnlag av religion. Leserinnlegget bekreftes av det bosniske fotballforbundet (NFSBIH).

Stjernene stiller ikke?

- Spillerne uttalte i media at de ikke vil spille for landslaget før presidenten, visepresidenten, andre visepresident og generalsekretæren er byttet ut. Men de sendte aldri brevet til oss, opplyser forbundets pressesjef, Slavica Plecikoza, til Dagbladet.no.

Supportergruppa BH Fanaticos (BHF), som skal ha 100 medlemmer bare i Norge, støtter spillernes beskyldninger fullt ut. De tror spillerne vil opprettholde boikotten.

REDUSERT MOTSTANDER: Ivica Grlic (t.h.) var en av de 13 spillerne som underskrev trusselen om boikott. Her er han i aksjon sammen med Alen Skoro (foran) og Dalibor Silic (t.v.) under kampen mot Hellas i oktober. Foto: AMEL EMRIC/AP/SCANPIX
REDUSERT MOTSTANDER: Ivica Grlic (t.h.) var en av de 13 spillerne som underskrev trusselen om boikott. Her er han i aksjon sammen med Alen Skoro (foran) og Dalibor Silic (t.v.) under kampen mot Hellas i oktober. Foto: AMEL EMRIC/AP/SCANPIX Vis mer

- Absolutt. Sergej Barbarez og de andre spillerne som skrev under, spiller ikke på Ullevaal. Det gjør heller ikke Hasan Salihamidzic, som sa nei til mer spill i august, sier lederen for BHFs avdeling i Norge, Adnan Selimotic, til Dagbladet.no.

Barbarez (Bayer Leverkusen) og Salihamidzic (Bayern München, Juventus fra sommeren) er begge proffer i Tyskland, og de er Bosnia-Hercegovinas største stjerner.

Salihamidzic skrev ikke under leserbrevet, og han trakk seg offisielt fra videre landslagsspill på grunn av skadeproblemer. Men uansett årsak, stiller han neppe på Ullevaal.

Utsatt laguttak?

Mye tyder at det samme gjelder spillerne som truet med boikott: Zlatan Bajramovic, Sasa Papac, Emir Spahic, Ninoslav Milenkovic, Kenan Hasagic, Almir Tolja, Dzemal Berberovic, Vladan Grujic, Zvjezdan Misimovic, Mirko Hrgovic, Mladen Bartolovic, Ivica Grlic, Mirsad Beslija, Elvir Bolic - og altså stjerna Sergej Barbarez..

Det bosniske fotballforbundet er ikke like sikre.

- Noen har uformelt benektet boikotten. Uansett vet vi ikke hvem treneren vil kalle inn ennå, sier talsmann Slavica Plecikoza, som legger til at laguttaket vil bli gjort kommende torsdag.

Supportertalsmann Selimotic hevder at denne datoen er utsatt en uke, fordi det bosniske forbundet sliter med å samle mange og gode nok spillere til troppen.

13 bosniere kan boikotte EM-kvalikkampen mot Norge

Norges fotballforbunds informasjonssjef Roger Solheim sier til Dagbladet.no at de kjenner til trusselen om boikott, men at de verken kan eller vil blande seg inn i Bosnia-Hercegovinas interne forhold.

• Les også: NFF overrasket over Bosnia-Hercegovinas billett-nei

BOIKOTTER? Hasan Salihamidzic spiller til daglig for Bayern München, men sa sist august nei til mer spill for landslaget. Offisielt på grunn av skadeproblemer, men mange tror at også han boikotter de sittende lederne i det bosniske fotballforbundet.
TRUET MED BOIKOTT: Sergej Barbarez spiller til daglig for Bayer Leverkusen, og han var en av 13 spillere som skrev under på trusselen om boikott av Bosnia-Hercegovinas landslag.