13 dager utgjør forskjellen på FCK og serieleder Midtjylland

- Vår akilleshæl, sier Solbakken.

AKILLESHÆL: - Vår akilleshæl er de 13 dagene der vi møtte Hobro, FC Midtjylland og FC Vestsjælland. I løpet av de 13 dagene tok vi kun ett poeng, sier Ståle Solbakken.
Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
AKILLESHÆL: - Vår akilleshæl er de 13 dagene der vi møtte Hobro, FC Midtjylland og FC Vestsjælland. I løpet av de 13 dagene tok vi kun ett poeng, sier Ståle Solbakken. Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpixVis mer

To svake uker i august ergrer FC København-trener Ståle Solbakken mest når han skal gjøre opp status for årets sesonginnledning.

Etter tre strake seirer snublet FCK søndag og måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Sønderjyske. Serieleder Midtjylland slo på sin side Nordsjælland 2-0 fredag, hvilket betyr at Solbakken & co. nå har ni poeng opp til tabelltoppen.

Det er imidlertid andre ting enn helgens kamp som plager Solbakken når han ser tilbake på høstens kamper.

- FC Midtjylland har vært enormt stabile gjennom hele sesongen. Vår akilleshæl er de 13 dagene der vi møtte Hobro, FC Midtjylland og FC Vestsjælland. I løpet av de 13 dagene tok vi kun ett poeng, sier FC København-treneren.

Kjent posisjon - De åtte poengene vi mistet i den perioden, er de poengene vi nå ligger etter dem. I de siste seks-sju kampene har vi tatt like mange poeng som Midtjylland, så det er de 13 dagene som er forskjellen, tilføyer han.

At serielederen fra Jylland har satt seg i en meget fordelaktig posisjon, er det liten tvil om.

- Vi i FC København har vært i den posisjonen mange ganger, og det er en meget, meget behagelig posisjon. Den gjør at de kan spille mer fritt, for de kjenner ikke på det samme presset, sier Solbakken.

Han vet samtidig godt at det gjenstår 20 serieomganger i den danske superligaen, og at FCK har alle muligheter til å melde seg på i gullstriden.

- Det er mange, mange kamper igjen. Plutselig taper et lag to kamper, og så er avstanden utlignet.

Club Brugge neste Den vurderingen støtter FCK-spiller Nicolai Jørgensen fullt ut.

- Ingenting er umulig. Vi er ikke halvveis ennå og skal selv møte FC Midtjylland to ganger. Vi skal jakte, og ser vi på de sju siste kampene, har vi tatt 14 poeng. Det er tross alt godkjent, sier han.

Torsdag tar FCK imot Club Brugge i europaligaen hjemme i Parken. Neste ligakamp spilles mot Nordsjælland på bortebane søndag.

(NTB)