Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2017

13 mål på 16 kamper. Nå er «Mos» klar for nye utenlandseventyr

- Jeg føler meg i veldig god form, og nå kommer målene, sier den tidligere FC København-spilleren.

Scorer og scorer: Mostafa «Mos» Abdellaoue scoret sitt sjette mål for sesongen mot Viking tirsdag kveld. Nå er han klar for et nytt proffopphold om sjansen skulle by seg.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Scorer og scorer: Mostafa «Mos» Abdellaoue scoret sitt sjette mål for sesongen mot Viking tirsdag kveld. Nå er han klar for et nytt proffopphold om sjansen skulle by seg.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aalesund har akkurat tatt en sterk borteseier mot Viking og klatret opp til en 6. plass i Eliteserien.

I mixed zone står Mostafa «Mos» Abdellaoue med et stort smil om munnen og svarer på spørsmål fra media. Det var straffescoringen hans i første omgang som snudde kampen. Mos er vant til å gjøre livet surt for Viking. I møtet i fjor høst scoret han to mål i 3-2-seieren i Stavanger.

- Dette var utrolig deilig. Det er fortsatt tidlig ennå, men vi viser at vi vil, sier Mos.

28-åringen fra Oslo opplever sin beste sesongstart noensinne, og har scoret seks mål på ni kamper i årets Eliteserie. Mos har scoret 13 mål på sine siste 16 kamper i den øverste divisjonen, og tror han er på det beste punktet i karrieren akkurat nå.

- Jeg føler meg i veldig god form, og nå kommer målene. Jeg har jobba hardt ganske lenge, og hadde en veldig fin avslutning i fjor. Da kom jeg som nummer to på toppscorerlista etter en god høst. Jeg er sulten, og vil alltid bli bedre og score flere mål, sier han.

Proffopphold i FCK

Forrige gang Mos ble toppscorer i den øverste divisjonen i Norge var da han spilte for Tromsø i 2011. Den gangen snappet den danske storklubben FC København han opp, men karrieren i den danske hovedstadsklubben ble ikke spesielt suksessfull.

Mos endte opp med 19 kamper og fem mål på to år i FC København. Likevel er han klar på at han vil forsøke seg en gang til om muligheten skulle by seg.

- Det er ikke noe jeg går rundt og tenker på, men om muligheten byr seg vil jeg nok vurdere den ja. Man drømmer alltid å om å komme til den best mulige ligaen. Jeg er 28 år nå, og det er ikke for gammelt til å starte et nytt proffeventyr, sier Mos.

- Karrieren i FC København ble ikke en suksesshistorie. Hva vil du gjøre annerledes om du får reise ut igjen?

- Konkurransen ble veldig tøff i FC København. De hadde en bred tropp, og da må du være på hele tiden. Spillerne jeg konkurrerte med var sultne, og var nok kanskje litt mer på enn meg. Alt i alt var det en fin erfaring, og jeg er ikke redd for å forsøke på nytt.

Ikke i skyggen av broren

Da Mos var i utlandet snakket han mye med broren Mohammed «Moa» Abdellaoue som gjorde stor suksess i den tyske Bundesliga-klubben Hannover 96. Moa scoret 29 mål på 80 kamper for klubben, og har spilt 33 landskamper for Norge. Men selv om karrierene deres pekte i litt forskjellig retning mens de var proffer, syns ikke Mos at han har havnet i skyggen av broren.

- Moa har hatt en utrolig bra karriere, og det er vel fortjent. Men jeg føler at jeg har vist hva jeg kan jeg også, sier Mos.

Stikk til landslagsledelsen

Han har «bare» fått tre landskamper for Norge, men om han fortsetter å bøtte inn mål for Aalesund bør ikke telefonen fra landslagssjef Lars Lagerbäck være så veldig langt unna. «Mos» tar det likevel med knusende ro, og kommer med et lite stikk til landslagsledelsen.

- Jeg drømmer alltid om å spille på landslaget, men det er ikke noe jeg tenker for mye på. Jeg ble toppscorer i 2011 også, men fikk ikke noen kamper da heller. Nå får jeg bare prøve å score flest mulig mål, så får vi se hvem som vil se på meg, avslutter han.