MINNESMERKET: Mange har kjempet lenge for at de 96 som døde i Hillsborough-tragedien skal få rettferdighet. Nå kan de nærme seg det ettersom 13 politifolk foreløpig er mistenkt for lovbrudd under tragedien. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
MINNESMERKET: Mange har kjempet lenge for at de 96 som døde i Hillsborough-tragedien skal få rettferdighet. Nå kan de nærme seg det ettersom 13 politifolk foreløpig er mistenkt for lovbrudd under tragedien. Foto: Hans Arne Vedlog/ DagbladetVis mer

13 politimenn mistenkt for lovbrudd under Hillsborough-tragedien

Kan straffes 25 år senere.

(Dagbladet): Det nærmer seg 25-årsmarkeringen for Hillsborough-tragedien der 96 Liverpool-fans ble klemt ihjel under FA-cupsemifinalen mellom Nottingham Forest og Liverpool.

Det engelske fotballforbundet har allerede bestemt at alle kamper som spilles helgen 11. til 14. april skal starte sju minutter etter opprinnelig avsparkstidspunkt.

I dag avslører BBC også at den uavhengige etterforskningen av politiets oppførsel under tragedien har resultert i at 13 tidligere og nåværende politimenn er erklært mistenkte.

Mandag åpner det nye høringer i alle de 96 dødsfallene på Hillsborough, og fire av de tretten politimennene er allerede identifisert i «Operation Resolve», som gransker mulige straffbar oppførsel av politimennene.

Ifølge BBC er 11 av de 13 allerede avhørt av politiet, mens de to site vil bli avhørt i løpet av de nærmeste dagene.

En uavhengig rapport fastslo allerede for nesten to år siden at svikt i politet forårsaket tragedien, mens de ansvarlige forsøkte å holde dette skjult for offentligheten ved systematisk å skylde på fotballtilhengerne.