POPULÆR: Ståle Solbakken ser endelig suksess med FC Køln, og han er fortsatt populær i Danmark også.Foto: SCANPIX/EPA/ROLF VENNENBERND
POPULÆR: Ståle Solbakken ser endelig suksess med FC Køln, og han er fortsatt populær i Danmark også.Foto: SCANPIX/EPA/ROLF VENNENBERNDVis mer

13 prosent av danskene vil ha Ståle

Bare en mann er mer ønsket som ny landslagssjef.

Ståle Solbakken er danskenes annetvalg som Morten Olsens erstatter som landslagssjef neste sommer.

13 prosent av de spurte sier de ønsker Köln-treneren som trener for Danmarks fotballandslag. Det kommer fram i en meningsmåling Voxmeter har gjort for nyhetsbyrået Ritzau.

Michael Laudrup har vært den store favoritten, men han har meldt seg ut av kampen om å bli Olsens avløser. For tre uker siden ønsket 43 prosent den tidligere storspilleren som ny landslagssjef.

1000 dansker er spurt om hvem som generalsekretæren i Danmarks fotballforbund bør hente når Olsen gir seg. Hamburg-sportssjef Frank Arnesen er favoritt, knepent foran Solbakken, med 14 prosent.

Ifølge Ritzau kan Solbakken, som vraket Norge til fordel for Köln, bli en vrien mann å få takk i. For selv om nordmannen fikk en tung start i Köln, så har bundesligaklubben nå begynte å vinne kamper.

Folk på Sjælland er mest lystne på Solbakken, 19 prosent av de spurte der håper på norsk landslagssjef for «landsholdet». Fra den danske eliteserien er Troels Bech mest ønsket, men bare seks prosent ønsker å se ham som trener for Danmarks A-landslag.

Hele 52 prosent svarer at de ikke vet, når Ritzau ber om å vite hvem danskene vil ha som erstatter for populære Morten Olsen, som gir seg senest etter neste års EM i Polen og Ukraina.

Allerede i oktober eller november får vi trolig vite hvem DBU-sjefene velger som ny landslagssjef.

(NTB)