13 strake seriekamper uten tap i for Hareide og Malmö

Ustoppelige i gullracet.

GJØR DET GODT: Åge Hareide og hans Malmö gjør det godt i Allsvenskan.
Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpix
GJØR DET GODT: Åge Hareide og hans Malmö gjør det godt i Allsvenskan. Foto: Andreas Hillergren / NTB scanpixVis mer

Malmö FF valset over Falkenberg 5-2 på bortebane lørdag. Åge Hareides lag virker ustoppelig i det svenske gullracet.

MFF topper Allsvenskan ni poeng foran Häcken og har spilt 13 strake seriekamper uten tap. Lørdagens seier ga klubben en solid porsjon selvtillit før det avgjørende returmøtet med Sparta Praha i mesterligakvalifiseringen. Svenskene tapte i midtuken 2-4 i Tsjekkia.

Mot Falkenberg valgte Hareide blant annet å hvile den rutinerte trioen Markus Halsti, Markus Rosenberg og Emil Forsberg fra start. Dermed fikk Agon Mehmeti for alvor muligheten til å vise seg fram etter hjemkomsten fra italienske Palermo.

- Deilig 24-åringen vendte kampen i MFFs favør da han utlignet til 1-1 etter 24 minutter og la på til 2-1 snaue kvarteret senere.

- Det var fantastisk deilig å gjøre mål igjen. En spiss skal score mål. Jeg har fortsatt mye mer å gi, sa Mehmeti.

Han ble så glad da han scoret sitt første at han pådro seg gult kort for å feire med bortesupporterne. Etterpå løp han bort til Hareide og ga ham en skikkelig jubelklem.

- Jeg var så glad at jeg knapt visste hva jeg skulle gjøre. Vi får jo bøter i klubben for å pådra seg kort. Jeg får se hvordan dette kortet blir vurdert, sa Mehmeti med et smil.

Klar beskjed Hareide truet spillerne sine før kampen om at de som ikke hadde riktig innstilling mot Falkenberg, kom til å bli droppet til oppgjøret mot Sparta Praha. I en halvtime så trusselen ut til å ha null effekt, men bildet endret seg etter 1-1-målet.

- Vi fikk ingen god start, men etter hvert skjerpet vi oss. Det var viktig å få hvile noen bein litt ekstra før onsdagens kamp, sa Hareide.

Rosberg og Forsberg kom innpå og scoret hvert sitt mål i annen omgang.

(NTB)