JUBEL: Rosenborg-spillerne viste høy klasse fra straffemerket og sikret avansementet i cupen.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
JUBEL: Rosenborg-spillerne viste høy klasse fra straffemerket og sikret avansementet i cupen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg til kvartfinale

13 strake straffescoringer i sjeldent drama på Lerkendal. Så skjedde det uungåelige

Til slutt gikk det galt for Odd. Rosenborg er klar for kvartfinale etter en straffesparkkonkurranse med oppsiktsvekkende høyt nivå på straffetakerne.

  • Rosenborg - Odd 2-2 (9-8 etter straffesparkkonkurransen)

Avansementet satt svært langt inne, men Rosenborg trakk til slutt det lengste strået og er klar for kvartfinalen i cupen etter å ha beseiret Odd på Lerkendal i kveld.

Gjestene fra Skien kjempet heroisk i 120 minutter, før duellen gikk til straffesparkkonkurranse. Til tross for høy lufttemperatur, viste kampens aktører seg som iskalde menn.

Nivået på straffene var usedvanlig høyt. Samtlige av de 13 første straffene gikk i mål. Samtlige av de 13 første straffetakerne beholdt roen og leverte prestasjoner fra ellevemetersmerke av høyt nivå.

Presset hadde hele tiden Odd på seg, all den tid Rosenborg startet ballet. I tur og orden besto Odd-spillerne testen og bevarte drømmen om kvartfinalen.

BOM: Vebjørn Hoff var den eneste som ikke klarte å score i en straffesparkkonkurranse av usedvanlig høy kvalitet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
BOM: Vebjørn Hoff var den eneste som ikke klarte å score i en straffesparkkonkurranse av usedvanlig høy kvalitet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Men på det 14. straffesparket gikk det galt. Midtbanetalentet Vebjørn Hoff, som ble hentet fra AaFK til Odd i vinter, klarte ikke å overliste keeper Arild Østbø.

Dermed ble RBKs sisteskanse en slags helt, selv om det var utespillerne som imponerte klart mest i denne straffeduellen med 13 av 14 forsøk i mål.

Det er sjelden høy uttelling.

- Fin jobb å være keeper. Blir helt for å ha reddet det 7. straffesparket, og var ikke i nærheten på de seks første, skriver Jespen Mathisen på Twitter.

Odd imponerte

Odd tok for øvrig en tidlig ledelse i duellen på Lerkendal. Da liknet Østbø på alt annet enn helt, ved å gi en retur som Birk Risa satte i mål.

Etter en tyngre åpning for vertene slo RBK tilbake ved Anders Konradsen, som banket inn 1-1 med et vakkert langskudd i vinkelen.

Så vel Tore Reginiussen som Even Hovland, Alexander Søderlund og Jonathan Levi hadde muligheten til å gi trønderne ledelsen 2-1, men det var i stedet Tobias Lauritsen som jublet for scoring og ny ledelse til Odd.

Søderlund sørget imidlertid for utlikning med en heading via uheldige Vebjørn Hoff og i mål. I ekstraomgangene ble det ingen nettkjenninger, men så tok det helt av fra straffemerket.

Slik artet straffesparkkonkurransen seg:

* Jonathan Levi satte inn det første straffesparket. 3-2.
* Tobias Lauritzen var like iskald for gjestene. 3-3.
* Alexander Søderlund var også sikker som banken. 4-3.
* Espen Ruud sendte også keeper én vei og ballen i motsatt hjørne. 4-4.
* Vegar Eggen Hedenstad satte ballen via stolpen og i mål. 5-4.
* Fredrik Nordkvelle satte også sin straffe sikkert i hjørnet. 5-5.
* Even Hovland fulgte opp og scoret også han. 6-5.
* Birk Risa fintet også ut keeper og scoret iskaldt. 6-6.
* Birger Meling banket ballen opp i nettaket. 7-6.
* Vegard Amundsen Bergan hadde kniven på strupen, men scoret. 7-7.
* Jakob Rasmussen satte ballen iskaldt i hjørnet. 8-7.
* Bilal Njie håndterte også presset mesterlig. 8-8.
* Tore Reginussen var også iskald. Rolig i hjørnet. 9-8.
* Så skjedde det. Den ene bommen kom til slutt. Vebjørn Hoffs forsøk ble stoppet av Arild Østbø.